Van Wensboom naar Kerstboom

Nieuws
Peter Meekel overhandigde de vijf kerstbomen.
Peter Meekel overhandigde de vijf kerstbomen. (Foto: Peter Vreeswijk)

ZWANENBURG - Sinterklaas is nog niet terug naar Spanje, maar de kerstlichtjes zijn al bij veel mensen aan. Ook bewoners van de aanleunwoningen aan de Sparrenlaan komen al aardig in kerstsfeer. Peter Meekel van Lions Club Haarlemmermeer had onlangs zijn wagen vol geladen met maar liefst vijf kunst kerstbomen, bestemd voor deze woningen.

Door Saskia Vreeswijk

Onder het motto ‘een kleine wens voor een grote glimlach, hadden leden van diezelfde Lions Club op 21 september een wensboom geplaatst in de corridor van de aanleunwoningen die grenzen van Zorgcentrum Eigen Haard. De bewoners konden hun wenskaartjes in de boom hangen en de kaartjes zijn in oktober verzameld. Bij de bekendmaking van de wensen in de huiskamer van Eigen Haard bleek dat meerdere bewoners dezelfde wens hadden, namelijk nieuwe kerstbomen voorzien van lichtjes en die super brandveilig zouden zijn. Immers de ‘oude’ bomen waren door verhuurder, Woonzorg Nederland, afgekeurd.

Als demonstratie heeft Peter de eerste boom onder het toeziend oog van diverse bewoners opgezet, waarbij in iedere boom plaats is voor een kerstbal van de Lions Club. De overige vier bomen gaan de bewoners zelf nog opzetten nadat de goedheiligman weer naar Spanje is vertrokken. Het zal dit jaar voor het eerst sinds jaren een gemakkelijke klus worden voor Dirk Thomas, bewoner en leider van het opzetten van de bomen.


En de bijbehorende kerstballen. (Foto: Peter Vreeswijk)