Jubileumconcert Con Anima in een bomvol Dorpshuis

Nieuws
Con Anima tijdens het jubileumconcert in het Dorpshuis van Zwanenburg.
Con Anima tijdens het jubileumconcert in het Dorpshuis van Zwanenburg. (Foto: Peter Vreeswijk)

ZWANENBURG - De huiskamer en de entresol van het Dorpshuis stroomden afgelopen zaterdag langzaam vol. Er was grif gehoor gegeven aan de oproepen in social media en de diverse bladen om naar het gratis jubileumconcert van dit vrouwenkoor Con Anima te komen.

Saskia Vreeswijk 

Voorzitter Rineke haalde herinneringen op aan de oprichting in 1953: het jaar van de watersnoodramp, het jaar dat de eerste James Bond film uitkwam, het jaar dat voor het eerst de Mount Everest werd beklommen. Ook het jaar van Herman Emmink, de schrijver van Tulpen uit Amsterdam, en Vera Lynn, de vertolkster van “W’ll meet again”. Maar ook die van Con Anima, dat nu zeventig jaar bestaat.

 Meezingliedjes 

Onder leiding van dirigente Titia en aan de piano Roxana werd begonnen met zes meezingliedjes., zoals Aan de Amsterdamse Grachten, maar ook Mijn opa van Leen Jongewaard en Als de zon schijnt van André Van Duin, werden volop meegezongen door de meer dan 150 aanwezigen. De tekst? Geen probleem. Die werd geprojecteerd op het grote tv-scherm. Daarna zong het koor nog zes liederen uit hun eigen repertoire. Nostalgie alom door nummers zoals Perhaps love, Terug naar de kust en California dreaming. Voor de pauze werd afgesloten met het prachtige The Rose van Bette Midler.

Na de pauze was er weer volop ruimte voor samenzang: Van Que sera sera tot Als het golft dan golft het goed. De middag werd afgesloten met Een beetje verliefd.

Het concert kan een groot succes worden genoemd en er werd nog geruime tijd nagepraat onder het genot van een drankje.

Op naar de 75 jaar of misschien toch een jaarlijks terugkomend festijn? Er zijn nog drie plaatsen vrij  in het koor. Aanmelden kan via: www.vrouwenkoorconanima.nl.


En maar meezingen. (Foto: Peter Vreeswijk)