Dansensemble Paloina komt naar Badhoevedorp

Nieuws
Dansensemble Paloina.
Dansensemble Paloina. (Foto: aangeleverd)

BADHOEVEDORP - Internationaal dansensemble Paloina verzorgt sinds haar oprichting in 1971 optredens met folkloristische dans en muziek. Het ensemble bestaat uit ongeveer vijfentwintig jonge dansers en danseressen en een intiem orkest van ongeveer zes muzikanten. Zondag 3 december komt het ensemble optreden in het Dorpshuis. De voorstelling begint om 14.00 uur. 

Het dansensemble staat onder leiding van Lynda Hoekstra (dans) en Helene Egberts (muziek) laat Paloina een veelzijdig en uitgebreid repertoire zien. Zo dansen ze choreografieën uit onder meer Hongarije, Turkije, Polen en natuurlijk Nederland.

Paloina

Voor Rapsodie heeft Paloina nauw samengewerkt met de Hongaarse choreograaf Attila Tímár. Hij maakte de uitdagende choreografie Kalocsai táncok, die deze voorstelling in première zal gaan. Paloina is trots en verheugd de nieuwe kleurrijke choreografie te laten zien. Gekleed in traditionele kostuums geven de dansers en muzikanten hun publiek een zo authentiek mogelijke ervaring.

Het orkest speelt daarom vaak op traditionele instrumenten. Ook in de dans is veel aandacht voor authenticiteit en culturele diepgang. Palonia werkt dan ook samen met ervaren en deskundige (zo veel mogelijk lokale) choreografen.

Kaarten

Een kaartje kost 5 euro inclusief een kopje koffie of thee zijn, vanaf een half uur voor aanvang verkrijgbaar aan de zaal. Reserveren van toegangskaarten en vervoer met RegioRijder is mogelijk op vrijdag van 9.30 tot 11.30 uur bij MeerWaarde op tel. 023 569 8873. Of per e-mail voor vrijdag 9.00 uur naar zondagmiddagpodium@meerwaarde.nl.