Haarlemmermeer viert alle huwelijksjubilarissen samen

Nieuws
Dertien bruisparen in Haarlemmermeer hebben samen hun jubileum gevierd.
Dertien bruisparen in Haarlemmermeer hebben samen hun jubileum gevierd. (Foto: Pixabay)

HAARLEMMERMEER - Met 31 kernen in de gemeente is het voor burgemeester Marianne Schuurmans en de wethouders bijna niet te doen om al huwelijksjubilarissen te bezoeken. Daarom heeft de gemeente Haarlemmermeer ervoor gekozen om ieder kwartaal de bruidsparen die in die periode zijn getrouwd, uit te nodigen. Zij vieren dan op een speciale locatie met elkaar het huwelijksjubileum. De eerste bijeenkomst vond plaats in het Historisch Museum Haarlemmermeer.

Tijdens deze bijeenkomst waren dertien echtparen die 60 of 65 jaar getrouwd zijn. De viering was in het bijzijn van burgemeester Marianne Schuurmans en de wethouders Marja Ruigrok, Charlotte van der Meij en Mariette Sedee. In haar toespraak blikte de burgemeester terug op de jaren 1958 en 1963, de jaren dat de aanwezigen in het huwelijksbootje stapten.

Huwelijksjubileum

Echtparen die 60 of 65 jaar getrouwd zijn, krijgen een uitnodiging voor de viering van hun huwelijksjubileum nieuwe stijl. Zoals het schema er nu uitziet, wordt een dergelijke bijeenkomst een keer in de zes weken georganiseerd.