Meerlanden doneert 55.000 euro clubs en goede doelen

Nieuws
Afbeelding
(Foto: Pixabay)

HAARLEMMERMEER  - Verenigingen en goede doelen  kunnen tot 15 december een donatie aanvragen uit het Meerlandenfonds. De afvalinzamelaar, recycler en reiniger voor gemeenten en bedrijven in Noord- en Zuid-Holland stelt in totaal 55.000 euro beschikbaar om projecten en activiteiten te ondersteunen die bijdragen aan een beter milieu en het geluk van mens en dier.

Directeur Angeline Kierkels van Meerlanden, moedigt sportclubs in alle soorten en maten en organisaties voor het goede doel aan om een aanvraag te doen. “Vrijwilligers zijn onmisbaar voor onze lokale samenleving. Juist met hun onvermoeibare en enthousiaste inzet dragen ze bij aan een mooie en duurzame regio, vandaag en morgen. En daarom ondersteunen we hen graag!”, zegt ze.

Duurzaam

Dit jaar is de inschrijving tot en met 14 december. Ook de bekendmaking en uitreiking vinden op een ander moment in het jaar plaats; niet meer in de volle decembermaand, maar op 14 februari 2024. Om zo meer aandacht te kunnen geven en vragen voor de vrijwilligers, hun clubs en de doelen van de donaties.

Het bestuur van het fonds, met daarin onder anderen de Haarlemmermeerse wethouder Marjolein Steffens-van de Water, let bij de aanvragen op degenen die zich inzetten voor een mooie en duurzame leefomgeving. Daarbij wordt uitgegaan van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de VN om van de wereld een betere plek te maken in 2030.

Het reglement staat op www.meerlanden.nl/fonds.