Nieuwe Park De Veldpost in Badhoevedorp heeft alvast bomen gekregen

Nieuws
Alle bomen die nu worden geplant, aarden al voordat de lente weer begint.
Alle bomen die nu worden geplant, aarden al voordat de lente weer begint. (Foto: Pixabay)

BADHOEVEDORP - De 20.000 vierkante meter van het nieuwe Park De Veldpost is voorzien van een kleine vijfhonderd bomen. Het najaar is dé tijd van het jaar om bomen te planten, om ze alvast te laten ‘aarden’ voordat de lente weer begint. 

Er zijn winterlinden, zwarte berken, taxussen, moseiken, zwarte elzen, veldesdoornen, wilde lijsterbessen, Amerikaanse krentenboompjes, pluim-essen, vogelkersen, witte elzen, berijpte wilgen, meidoornen en boswilgen geplant.

38.000 planten

Naast de bomen komen er nog  38.000 planten, vier speeltoestellen, vijf sporttoestellen, stoere banken en picknicktafels, natuurvriendelijke oevers, negentien vleermuiskasten, twee ijsvogelwanden, paddenpoelen, een insectenhotel, faunagreppels en faunaplanken, wandelpaden van gras, schelpjes en asfalt en een JOP, een jongeren ontmoetingsplek.

Park De Veldpost ligt naast de atletiekvereniging. De paden en heuvels zijn al goed te zien vanaf de Schipholweg. Het park is voorjaar 2024 klaar. Het park is onderdeel van De Groene AS die grote en kleine natuurgebieden tussen Amstelland en Spaarnwoude met elkaar verbinden. Zo ontstaat een gebied dat geschikt is voor dieren en planten én voor vrije tijd en ontspanning. 

Voor meer informatie over het plan is hier te vinden.