Doe mee aan de Nationale Vrijwilligersprijzen en verdubbel je kansen

Nieuws
Afbeelding
(Foto: Pixabay)

REGIO - Vanaf vandaag, 1 december, kunnen alle vrijwilligersorganisaties in Nederland deelnemen aan de Nationale Vrijwilligersprijzen 2024 en kans maken op de hoofdprijs van 15.00 euro. 

De Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk daagt organisaties uit om verhalen te vertellen die harten verwarmen en mensen ontroeren met de vraag ‘wat maakt jouw vrijwilligerswerk zo mooi?’. Het draait alles om het delen van de diepgewortelde passie en emoties die vrijwilligerswerk aanwakkert. Door het insturen van een maximaal 1 minuut durende vlog, maken vrijwilligersorganisaties kans op een mooie prijs. De aanmeldingsperiode loopt tot en met 29 februari.

Hoofdprijs  

Door verhalen te delen, maken vrijwilligersorganisaties, bewonersinitiatieven of sportclubs kans op de hoofdprijs van 15.000 euro. De tweede tot en met de zesde plaats worden beloond met een prijs van 2.000 euro. Bovendien maken maar liefst tachtig organisaties kans op een prijs van 750 euro als ze in de smaak vallen bij de selectiecommissie.

Een boeiende documentaire ‘Als kers op de taart’ spelen de nummers één tot en met zes de hoofdrol in een documentaire. Deze genomineerden vol passie delen wat hen drijft in hun vrijwilligerswerk. Presentator Bas Westerweel gaat met hen in gesprek, en filmmaker Ramon Masius brengt in beeld hoehet vrijwilligerswerk eraan toegaat. Deze bevlogen reportage speelt een cruciale rol bij het bepalen van de uiteindelijke winnaar.

Vlogs

Bovendien kunnen vlogs worden ingezet voor de pr van de eigen vrijwilligersorganisatie om bijvoorbeeld vrijwilligers te werven. 

Kijk voor de data op onze website www.vrijwilligersprijzen.nl.

Nieuw dit jaar is dat een vlog kan worden ingestuurd op een van de twaalf categorieën. Er is een brede waaier aan categorieën waaruit vrijwilligersorganisaties kunnen kiezen. De categorieën omvatten onder andere Sport, Zorg en Hulp, Cultuur. Op www.vrijwilligersprijzen.nl voor de overige categorieën. Iedereen kan zich aanmelden voor één categorie naar keuze, zonder dat er een minimaal aantal deelnemers per categorie nodig is.

Vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties worden uitgenodigd om een flitsende vlog van maximaal 1 minuut te maken over hun vrijwilligerswerk.