Ondernemers Haarlemmermeer-Noord proostten op het nieuwe jaar

Nieuws
Edwin Meijer ging terug in de geschiedenis.
Edwin Meijer ging terug in de geschiedenis. (Foto: Peter Vreeswijk)

ZWANENBURG - In het bomvolle restaurant Wapen van Zwanenburg hield, Ondernemingsvereniging Zwanenburg, Halfweg, Boesingheliede en omstreken zijn jaarlijkse receptie voor leden en genodigden.

Saskia Vreeswijk

Na een welkomdrankje begon voorzitter Edwin Meijer rond 19.00 uur aan zijn toespraak. Hij begon zijn verhaal met een reflectie naar een dinsdagavond in 2001 in de voetbalkantine. Hier smeedde hij met zijn voetbalmaten een plan om een website voor de vereniging te ontwerpen. Dat was een zeldzaamheid in die periode. Dat vrijwilligerswerk destijds had grote gevolgen voor de toekomst. De opdrachten van plaatselijke ondernemers stroomden binnen. Een bedrijf was geboren. “Punt is, als ik geen vrijwilligerswerk had gedaan voor de voetbalvereniging, had ik geen ondernemer geweest en had ik hier vanavond niet gestaan. Zo bouw je een netwerk op, leer je mensen kennen en kun je persoonlijk groeien”, verwoordde Edwin.

Lobby

“Als ondernemingsvereniging proberen we de leden de kans te geven een netwerk op te bouwen en uit te breiden. Dat heeft er twee jaar geleden toe geleid dat de vereniging zich minder op de lobby richting overheid richt en meer investeert in het sociale aspect van de vereniging. Er zijn meer activiteiten georganiseerd met wisselend succes.” Edwin drong er daarom bij de leden op aan zich desgevraagd wat meer in te zetten voor de vereniging en de telefoon dus op te nemen of de email te beantwoorden.

Parkmanagement

Ton Goossens, een oude bekende van Edwin, heeft zich aangemeld bij de vereniging met het doel om het Parkmanagement op De Weeren nieuw leven in te blazen. “Parkmanagement is al een paar keer begraven, maar Ton heeft ons ervan overtuigd om het te ondersteunen”, vervolgde Meijer. Ton gaat binnenkort kennis maken met de diverse ondernemers aldaar. Hij ondervindt bij zijn activiteiten een positieve medewerking van de gemeente en dat is onontbeerlijk bij het slagen van het project. Edwin benadrukte dat Ton dit vrijwillig doet, de rol die Edwin ook ooit heeft ingenomen. “Dus als hij belt: neem op en druk hem niet weg. Uit respect voor de tijd die hij gebruikt om het leven van jou als ondernemer gemakkelijker te maken.”

Nieuwe bestuursleden

Inmiddels heeft Suzanne Oostwouder van boerderijwinkel Halmrijk aan de IJweg zich aangemeld als bestuurslid. Datzelfde geldt voor Peggy Koekenbier van BSO De Koekenbieren. Beiden willen een actieve rol gaan vervullen in het bestuur. Daar is zeker ruimte voor.

Slotwoord

Anders dit jaar geen nieuwjaarspeech vol dankwoorden, plannen en andere vergezichten. Edwin heeft in zijn geschiedenis geprobeerd aan te geven wat er was gebeurd als hij die telefoon nooit had opgepakt. “Dus ik hoop dat je in 2024 als je weer eens door de Ondernemingsvereniging, Parkmanagement of een van de vele andere verenigingen in onze dorpen wordt gebeld of gemaild, druk niet weg of verwijder niet, maar neem op en reageer” , zo besloot Edwin Meijer en stelde voor te proosten op het nieuwe jaar.