Strafbare pillen gevonden bij integrale controle Zwanenburg

Nieuws
Afbeelding
(Foto: Politie.nl)

ZWANENBURG - De gemeente Haarlemmermeer heeft tijdens een integrale controle aan de Venenweg in Zwanenburg 1000 strafbare pillen en een flink aantal liter precursoren gevonden. Precursoren worden gebruikt als grondstof voor harddrugs. De pillen worden vernietigd door de politie.

De gemeente heeft samen met Politie, Arbeidsinspectie, Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied (ONZKG) en de Douane twintig bedrijven bezocht die in het pand aan de Venenweg zijn gevestigd. Bij de meeste bedrijven was alles in orde.

Controles

De gemeente voert met grote regelmaat integrale controles uit, samen met de Politie, Arbeidsinspectie, Douane en de ONZKG. Bij veel bedrijven is alles in orde, maar er worden ook regelmatig strafbare zaken aangetroffen. Burgemeester Marianne Schuurmans is daar duidelijk over: “Criminelen brengen onschuldige burgers in gevaar. Dat kan variëren van intimidatie, afpersing en bedreiging, tot drugslaboratoria in woonwijken en dumpingen van gevaarlijk drugsafval. Ik kan én wil dat niet tolereren. Onze inwoners moeten hier veilig kunnen wonen en ondernemen. We blijven dan ook doorgaan met deze controles. Ik ben overigens blij dat we bij onze controles ook veel bonafide bedrijven aantreffen.”

Drugsproductie is levensgevaarlijk. Chemische stoffen en giftige gassen kunnen brand en ontploffing veroorzaken en vervuilen leiding- en grondwater. Bovendien trekt drugsproductie criminaliteit aan, zoals geweld, afpersing en bedreigingen. Dit zorgt voor een onveilige omgeving.