Behoefte Kunstkring Haarlemmermeer voor lokale kunstenaars onderzocht

Nieuws
Afbeelding
(Foto: Pixabay)

HAARLEMMERMEER - MEER kunst en lijsten, Galerie de Tuinkamer, C-punt en de kunstcommissie van de dorpsraad Nieuw Vennep hebben het initiatief genomen om bij voldoende belangstelling een KunstKring Haarlemmermeer op te richten om zoals ze zelf zeggen in de Haarlemmermeer kunst met een hoofdletter neer te zetten.

Gijs van Wijk, eigenaar van MEER kunst en lijsten, merkt dat de behoefte om plaatselijk te exposeren groeit. Piet Dees, van Galerie de Tuinkamer en initiatiefnemer van Kunstkoppels Haarlemmermeer 2023, constateert dat er in de gemeente Haarlemmermeer beeldende kunstenaars zijn die nationaal en soms zelfs internationaal gekend worden maar, uitzondering daargelaten, in de gemeente nauwelijks bekend zijn. Gerrit Blaauw, teamleider beeldende kunst bij C-punt, is op zoek naar een toegevoegde waarde voor zijn cursisten. Piet Kwak, voorzitter van de kunstcommissie van de dorpsraad Nieuw Vennep, voortdurend op zoek naar contactgegevens van lokale kunstenaars.

Kunstkring Haarlemmermeer

Gezamenlijk hebben zij 68 lokale kunstenaars uitgenodigd voor een bijeenkomst op woensdag, 21 februari om 19.30 uur in restaurant Tijn&Es Arnolduspark 3 Hoofddorp (onderdeel van Fanny Blankers Koenhal). Inmiddels hebben 24 kunstenaars aan gegeven belangstelling te hebben. 

De bijeenkomst wordt geleid door Bert van Noord, een ervaren bestuurder van diverse lokale organisaties. Het is bedoeling om tijdens deze bijeenkomst een besluit te nemen over het al dan niet oprichten van een Kunstkring Haarlemmermeer. Of het zover komt is afhankelijk van de opkomst en de bereidheid onder kunstenaars om zich aan te melden als aspirant lid.

De avond is voor iedereen toegankelijk. Meer informatie: Piet Dees tel. 06 28602068.