Blokfuitspeler Erik Bosgraaf met CordeVento in CruquiusConcerten

Nieuws
CordeVento.
CordeVento. (Foto: aangeleverd)

HAARLEMMERMEER - Zeventiende-eeuwse muziek uit de Spaanse gebieden door is vrijdag 23 februari te horen van Erik Bosgraaf, één van ’s werelds meest virtuoze en avontuurlijke blokfluitisten tijdens CruquiusConcerten in Kunstfort bij Vijfhuizen. 

Samen met Ozhar Elias en Alessandro Pianu richtte hij Cordevento op. ‘Corde e vento’ is het Italiaans voor ‘snaren en lucht’. Het Trio brengt virtuoos repertoire uit de 17e eeuw tot leven. Muziek is zonder grenzen. Cordevento laat het horen in een spannend programma dat zeventiende-eeuws repertoire uit de Spaanse gebieden verkent, nu eens swingend, dan weer ontroerend.

 Oost- en noordwaarts

Vanuit het Iberisch schiereiland gaan de routes oost- en noordwaarts. Zo is de meesterlijke Andrea Falconieri een exponent van het componeren in Napels, dat in die tijd onder Spanje viel. In de Nederlandse Republiek, die zich van die overheersing wilde bevrijden, lieten componisten als Sweelinck en Jacob van Eyck zich graag door Spaanse melodieën inspireren. De Spaanse fagottist Bartolomé De Selma y Salaverde werkte aan het hof in Innsbruck en liet zijn muziek in Venetië uitgeven. Inderdaad: muziek is zonder grenzen.

Cordevento

Cordevento wordt bemand door Erik Bosgraaf, blokfluit Izhar Elias, barokgitaar en Alessandro Pianu, klavecimbel. Vrijdag 23 februari, aanvang 20.15 uur, zaal open om 19:30 uur. Toegangsprijs inclusief consumptie is 25 euro. CruquiusConcerten Kunstfort Vijfhuizen, Fortwachter 1, in Vijfhuizen.

Kijk voor alle concerten op www.cruquiusconcerten.nl. Hier is ook meer informatie over de concerten en filmpjes.