Een middagje Lets Twist Again in Dorpshuis Zwanenburg

Nieuws
De voetjes gingen regelmatig van de vloer.
De voetjes gingen regelmatig van de vloer. (Foto: Peter Vreeswijk)

ZWANENBURG - De Zonnebloem, afdeling Zwanenburg-Halfweg, gaf vorige week een feestelijk samenzijn voor ongeveer vijftig gasten in de huiskamer van het Dorpshuis.

Saskia Vreeswijk

Onder de naam Lets Twist Again treedt Bianca Basjes op in verschillende zorg-, dag- en wijkcentra. Zij bezorgt deelnemers een vintage dansbelevenis die je mee terug neemt in de goede oude tijd. Samen dansen en bewegen. Iedereen kan direct meedoen zowel zittend als staand. Veel zintuigen worden geprikkeld om tot een fijne dansbelevenis te komen.

Programma

Tegen een jaren zestig  achtergronddecor en gekleed in een polkadot stippeltjes jurk begon Bianca met het dansen van een foxtrot op de melodie van Jambalaya, ooit gezongen door de Carpenters. Er werd luid geklapt en meegezongen. Daarna volgde onder meer Jail House Rock van Elvis Presley en Magic Moments van Perry Como. Wie kon dansen begaf zich op de dansvloer. Was dit fysiek niet mogelijk dan werd er, de aanwijzingen van Bianca nauwgezet volgend, druk bewogen met armen en benen.


En iedereen deed mee. (Foto: Peter Vreeswijk)

Na een korte pauze waarin een ieder werd voorzien van een hapje en een drankje passeerden nog diverse bekende nummers de revue en indien mogelijk gingen de voetjes weer van de vloer. Aanwezigen hoorden onder andere Champs Elysée van Joe Dassin, In The Summer time van Mung Jerry en Rock around the Clock van Chubby Checkker. Op de melodie van Een reisje langs de Rijn zetten de vrijwilligers een ware polonaise in.

Bianca besloot haar optreden met het dansen/bewegen op What a wonderful world van Louis Amstrong.

Na het slotwoord door bestuurslid Ria Maaskant, onder dankzegging aan alle vrijwilligers, ging iedereen weer opgewekt huiswaarts.

De Zonnebloem 

De afdeling Zwanenburg-Halfweg is naarstig op zoek naar vrijwilligers die niet alleen willen helpen bij het organiseren van de activiteiten maar die ook huisbezoeken kunnen brengen. Bij de Zonnebloem draait het om mensen. Mensen uit hun isolement halen door samen ontspannen en samen op stap.

Voor meer informatie en aanmelding:  www.zonnebloem.nl/zwanenburg-halfweg-nh.