Let’s Sing The Blues in het Dorpshuis

Nieuws
De Good Time Blues Band.
De Good Time Blues Band. (Foto: Peter Vreeswijk)

ZWANENBURG - De Good Time Blues Band had afgelopen zondag de beurt om een optreden te verzorgen. Na een succesvolle show die zij op 18 februari hielden in El Theatro, een kleinschalig theater in Spaarndam, kon een vervolg optreden niet uitblijven. En wat is dan niet een mooiere locatie voor deze overwegend Zwanenburgse band om te zwingen en zingen in het Dorpshuis aan de Dennenlaan. De toegang was gratis, een gift werd op prijs gesteld.

Saskia Vreeswijk

De band is een vijfkoppig gezelschap bestaande uit: op keyboard Jos; zang: Ingrid; drums: Rob; bas: Keith en gitaar: Fritz. De band bestaat, in wisselende formaties, al vierentwintig jaar en heeft dus al een jarenlange podium ervaring. Dat maakt dat de live performances ongedwongen zijn.

De Show

Rond half drie stroomde de huiskamer vol met enthousiaste Halfweggers en Zwanenburgers. Plaatsen reserveren was niet mogelijk. Dus een ieder moest er snel bij zijn om een zitplaats te bemachtigen. Om drie uur barstte de muziek los. Het mooie nummer Sinnerman van Nina Simone, Every day I am the blues van B.B. King en Route 66 van The Rolling Stones werden ten gehore gebracht. Het publiek was razend enthousiast en de beentjes gingen dan ook veelvuldig van de vloer. Het was een zonnige middag. Dus ook vanaf het terras kon worden genoten van de muziek.


Er was veel belangstelling uit het dorp. (Foto: Peter Vreeswijk)

Na de pauze volgden de nummers zich in rap tempo op. Van ‘I put a spell on you’, van Jay Hawkins tot ‘Kansas City here I come’ van Muddy Waters en ‘I need your love so bad’ van Fleetwood Mac. Het publiek genoot vooral ook van de mooie nummers van Bonnie Raitt zoals ‘Woman be wise’.

Een traditie is geboren

Aan het einde van het optreden sprak Jos de hoop uit dat hun performance een jaarlijks terugkerend evenement zal worden in het Dorpshuis. Met luidt applaus werd zijn hoop bevestigd. Het was een fantastische zondagmiddag, mede mogelijk gemaakt door de vele vrijwilligers achter de bar en in de keuken.