Lokroep, de eerste #metoo-musical

Partnerbijdrage
Lokroep is een raamvertelling over de vele #metoo-gebeurtenissen.
Lokroep is een raamvertelling over de vele #metoo-gebeurtenissen. (Foto: aangeleverd)

NIEUW-WEST - Binnenkort staat Nederlands eerste musical over #metoo op de planken, onder de naam LokroepDe voorstelling onderzoekt op indrukwekkende wijze het genadeloze gebied tussen verleiding en bedreiging. Op welke manieren hebben mensen met dit grensgebied te maken, en hoe wordt hierop gereageerd? Je ziet het van 23 tot en met 25 juni in DeLaMar West.

Lokroep is een raamvertelling over de vele #metoo-gebeurtenissen die op dit moment spelen. Zo neemt de voorstelling je mee naar een steriele operatiekamer, een coffee corner die druipt van het activisme en naar de studio van de meest bekeken talkshow van Nederland. En net zoals in het echte leven is het niet altijd duidelijk wie welke rol speelt… 

Fysiek contact

“Waar in het verleden vaak nadruk werd gelegd op het concrete fysieke contact en het machtsmisbruik, legt dit project juist de nadruk op het in kaart brengen van ‘het systeem’ en het onderzoeken van welke personen welke rollen spelen”, vertelt Anouk Beugels, initiator en artistiek leider van Lokroep.

Volle kracht 

Lokroep is gecomponeerd, geschreven en gespeeld door een creatief collectief van explosief nieuw talent. Bereid je voor op herkenbare, aangrijpende en soms luchtige scènes, die je met volle kracht in het hoofd en het hart raken.

DeLaMar West

Lokroep is te zien in DeLaMar West: een gloednieuw theater, ontwikkelhuis en ontmoetingsplek in de Amsterdamse wijk Bos en Lommer. Aan de Laan van Spartaan 4 kun je terecht voor eigentijdse en vernieuwende voorstellingen, waarbij de nadruk ligt op musical- en muziektheater. Extra leuk is dat je veel van deze voorstellingen alleen in DeLaMar West kunt meemaken: van voorproefjes van veelbelovende producties tot aan voorstellingen die speciaal voor deze locatie worden ontwikkeld.

Boek je kaarten voor Lokroep via delamar.nl/lokroep.