Vijftiende Zeepkistenrace in Burgerveen

Uit
Racen in een zeepkist kan al voor de 15de keer in Burgerveen.
Racen in een zeepkist kan al voor de 15de keer in Burgerveen. (Foto: www.facebook.com/burgerveen)

BURGERVEEN - In Burgerveen wordt zaterdag 24 augustus voor de vijftiende maal de zeepkistenrace gehouden. De race, waar (zelfgemaakte) zeepkisten aan deelnemen, maar waar ook skelters zonder ketting welkom zijn, is vanaf 14.00 uur aan de Oude Venneperweg bij Dorpshuis Marijke.

De organisatie geeft maximaal vijftig zeepkisten een startbewijs. Elke zeepkist legt, tegen het inschrijfgeld van 5 euro, tweemaal het hellingparcours af. De tijden worden bij elkaar opgeteld en de snelste over twee manches is de winnaar. Deelnemers hoeven niet zelf een racewagen te bouwen, maar kunnen ook gebruik maken van zeepkisten van de organisatie. Traditiegetrouw klimt elk jaar een aantal gemeenteraadsleden, wethouders of andere bestuurders in een zeepkist.

Voor de winnaars, zowel in de categorie jeugd als in die van de volwassenen, zijn er leuke prijzen te winnen, inclusief een beker. Alle deelnemers ontvangen een vaantje als teken van deelname. Verder is er een leuke en sportieve attractie voor de jongere jeugd en is er gelegenheid een hapje en een drankje te nuttigen.

Als het weer een beetje meewerkt, wordt deze middag weer een sportief succes. De start van de eerste zeepkist staat gepland voor 15.00 uur, het oefenen begint om 14.00 uur. Dus kom niet te laat en geniet van de race en gezelligheid rondom het parcours.

Inschrijven kan bij Rozen en Radijs aan de Aalsmeerderweg 938, 0172-508387 (Martijn Vis), mail info@rozenenradijs.nl of via:

www.burgerveen.info
www.facebook.com/burgerveen