Familietentoonstelling in NEMO Science Museum: Wat een gebouw!

Uitgaan
NEMO; Wat een gebouw!
NEMO; Wat een gebouw! (Foto: DigiDaan)

AMSTERDAM - Hoe wordt een stevig huis gebouwd? Woon je liever in een fietscaravan of op een boot? En hoe kan in de toekomst duurzamer worden gebouwd? Meer ontdekken over innovatief bouwen, huizen en wonen in is te zien in de nieuwe familietentoonstelling Wat een gebouw!, van 9 juli tot en met 30 oktober in NEMO Science Museum.

Bij het bouwen van een woning komt heel wat kijken. Er is ruimte nodig om een huis neer te zetten en het huis moet een stevige constructie hebben. “Bezoekers kunnen zelf aan de slag in de tijdelijke tentoonstelling. In het huis van nu ontdekken ze hoe huizen zijn gebouwd en wat er allemaal verstopt zit in de muren van een huis. Op de bouwplaats onderzoeken ze de stevigheid van een fundering en de constructie van een huis.” aldus Esther Hamstra, tentoonstellingsmaker NEMO Science Museum.

Robots

In de stad van de toekomst is veel aandacht voor duurzame materialen en oplossingen. Zo kunnen robots helpen bij het bouwen van huizen en kan beton geprint worden. En wie durft er te wonen in een kamer gemaakt van poep, plas en wc-papier? Hamstra: “Via duurzame innovaties tonen we hoe je duurzamer kunt bouwen met bijzondere materialen zoals bacteriën en algen. We laten de jonge bezoekers dromen over de stad van de toekomst.”

In de tentoonstelling Wat een gebouw! is rekening gehouden met de toegankelijkheid voor blinde en slechtziende bezoekers. Zo zijn alle teksten te beluisteren via de app NaviLens.

Ontdekken

Bij NEMO  wordt iedereen, van jong tot oud, uitgedaagd om te ontdekken hoe fascinerend en relevant wetenschap en technologie zijn. Er wordt laten zien hoe bijzonder alledaagse fenomenen zijn en abstracte wetenschap wordt op een toegankelijke manier gebracht.

Het adres: NEMO Science Museum Oosterdok 2. Meer informatie: www.nemosciencemuseum.nl.

Het science museum NEMO heeft weer een mooie tentoonstelling.