Trio Blue Skies brengt gezellige swingjazz bij Zondagmiddagpodium Badhoevedorp

Uitgaan
Trio Blue Skies stat garant voor een swingende middag.
Trio Blue Skies stat garant voor een swingende middag. (Foto: aangeleverd)

BADHOEVEDORP - Op het Zondagmiddagpodium aanstaande zondag 1 oktober gezellige swingjazz met Trio Blue Skies in Badhoevedorp Het Dorpshuis, Snelliuslaan 35.

Het Trio dat bestaat uit Aleida Plat, zang en gitaar, Martijn van den Brink, gitaar en zang, en Melvin Könings, contrabas, laat zich inspireren door de swingjazzmuziek die in de jaren ’30 in Amerika is ontstaan, en in de Europese traditie meestal wordt geassocieerd met de gipsyjazzmuziek. Ze laten voornamelijk nummers horen zoals All Of Me, Autumn Leaves, Bei Mir Bist Du Schön, Mr. Sandman, Summertime en Blue Skies.

Swingjazz

Swingjazz of swingmuziek is een vorm van jazz die in de Verenigde Staten ontstond in het begin van de jaren ’30 en zich tegen 1935 ontwikkelde tot een kenmerkende stijl. Onder impuls van bigbands zoals die van Count Basie, Duke Ellington, Glenn Miller en Benny Goodman werd deze muziek met haar opwindende ritmes vooral populair als dansmuziek en in Europa de gipsydansmuziek.

Nieuw seizoen

Tijdens dit eerste Zondagmiddagpodium in het nieuwe seizoen wordt het publiek gedompeld in de vrolijke klanken van deze muziek, terwijl instrumentale nummers afgewisseld worden met liedjes en zang. 

Kaartjes

Kaarten kosten 5 euro, contant betalen, inclusief een kopje koffie of thee. Reserveren van toegangskaarten en vervoer met RegioRijder is mogelijk op vrijdag van 9.30 tot 11.30 uur bij MeerWaarde op telefoonnummer 023 569 8873. Of stuur een e-mail voor vrijdag 9.00 uur naar zondagmiddagpodium@meerwaarde.nl.