Ymere verloot sociale huurwoningen in Haarlemmermeer

Wonen
Door de loting van een aantal woningen hebben alle ingeschrevenen van Woningnet kans op een woning.
Door de loting van een aantal woningen hebben alle ingeschrevenen van Woningnet kans op een woning. (Foto: Pixabay | Richard Duijnstee)

HOOFDDORP – Woningcorporatie Ymere gaat dit jaar een aantal sociale huurwoningen verloten in de gemeente Haarlemmermeer. Hiermee maken woningzoekenden extra kans om sneller een betaalbare huurwoning te vinden, ook als de inschrijfduur nog maar kort is.

Iedereen die ingeschreven staat bij Woningnet - het maakt niet uit hoe lang - kan meedoen en heeft daardoor een gelijke kans. Voorwaarde is wel dat de woning past bij het inkomen én huishoudgrootte. Dus kleinere woningen voor alleenstaanden of stellen en de grotere sociale huurwoningen voor meerpersoons huishoudens, bijvoorbeeld gezinnen met kinderen.

De sociale huurwoningen die verloot worden, hebben maximaal drie kamers. De meeste huurwoningen liggen in Hoofddorp en Nieuw-Vennep, in mindere mate in de kleinere dorpen in Haarlemmermeer.

Ymere verwacht dit jaar ongeveer 25 woningen te verloten. Het grootste deel van de circa driehonderd sociale huurwoningen die dit jaar in Haarlemmermeer nog vrijkomen, wordt via de gebruikelijke weg toegewezen. Remco Pols, regiomanager van Ymere, is blij met de regeling: "We willen met loting spoedzoekers een grotere kans geven. Het is misschien niet veel, maar alle beetjes helpen". De maatregel is samen met de gemeente Haarlemmermeer en de VHH (Vereniging Huurders Haarlemmermeer) tot stand gekomen.

Wie in aanmerking wil komen voor een woning via loting, moet het aanbod op Woningnet.nl in de gaten houden. De woningen zijn te vinden onder het menu 'loting'.