Calvin Carrilho’s droom: spelen bij FC Barcelona

Zorg
Calvin Carrilho in actie.
Calvin Carrilho in actie. (Foto: KNVB)

Op je 13e spelen bij Oranje onder 14 én het AZ Jeugdelftal: Calvin Carrilho uit Purmerend flikt het gewoon. Als centraal verdediger verovert hij tijdens wedstrijden regelmatig de bal van zijn tegenstanders. 

Door Rosalie Buding

Vanaf het moment dat hij voor het eerst op het veld stond, voetbalt Calvin met plezier. Het zorgt ervoor dat hij lekkerder in zijn vel zit. Calvin vertelt: “Voetbal is mijn passie. Ik vind het nog elke dag leuk om op het veld te staan. De mooiste momenten zijn als iemand tijdens het spel op me afkomt en ik de bal van diegene verover. Dat kan één tegenstander zijn, maar soms komen ze ook met zijn tweeën. Het is ook leuk als ik een dribbel heb die goed lukt.” 


Voetballen met passie én plezier. Beeld: KNVB

Nederlands elftal

Calvin was al vaste speler bij het Jeugdelftal van AZ, maar is sinds kort ook toegevoegd aan het Nederlands Elftal, het team Oranje onder 14. Een droom die uitkomt. “Toen ik het hoorde, was ik superblij. Mijn harde werk wordt beloond.” 

‘Leuk om de bal te veroveren’ 

Calvins ambities zijn dan ook groot. “De komende jaren wil ik onderdeel blijven van het Nederlands Elftal en een belangrijke speler voor AZ, om uiteindelijk basisspeler te worden bij FC Barcelona.”