Afval-Experience wegens succes verlengd

Algemeen
Afbeelding

REGIO - De tentoonstelling Afval-Experience in het IJmuidense Pieter Vermeulen Museum is wegens succes verlengd. Tot het einde van de zomervakantie kunnen kinderen uit de gemeenten Velsen, Beverwijk, Heemskerk, Uitgeest, Limmen, Akersloot en Castricum nog gratis met hun klas een bezoek aan de interactieve expositie brengen.

Heel veel basisscholen hebben inmiddels met verschillende groepen  de Afval-Experience bezocht en zo meer geleerd over afval, zwerfvuil en recyclen. De scholen zien het als een mooie kans om kinderen op deze originele manier met het thema kennis te laten maken. De belangstelling is groot en door de tentoonstelling te verlengen krijgen ook de scholen die de expositie nog niet hebben bezocht de gelegenheid om dat alsnog te doen. Dankzij medewerking van Tata Steel en HVC wordt het recyclen van staal direct inzichtelijk gemaakt. Leerlingen nemen bij een bezoek blikafval van henzelf mee. HVC zorgt ervoor dat dit blikafval bij Tata Steel in Velsen terecht komt. Hier wordt alles (want staal is 100% recyclebaar) verwerkt en omgesmolten tot nieuw staal, waarvan door studenten van de Academy van Tata Steel een skelter wordt gemaakt. De skelter wordt verloot onder de schoolgroepen die de tentoonstelling hebben bezocht.
Iedereen die met de klas het museum bezoekt, krijgt iets terug voor de waardevolle grondstoffen (de lege blikjes) die worden meegebracht, namelijk een proefpakket met vanBlik maaltijden en een metalen lepeltje voor elk kind. Zo kan er in de klas een smaakles plaatsvinden met duurzaam en gezond voedsel uit de meest duurzame verpakking die er bestaat. Schoolgroepen kunnen een afspraak met het museum maken voor een bezoek door te bellen naar nummer 0255 536726. Natuurlijk is de interactieve tentoonstelling ook regulier te bezoeken, kijk op www.pietervermeulenmuseum.nl voor openingstijden, toegangsprijzen en overige informatie.