Wat vinden raadsleden ervan: VVD-Heemskerk

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Coalitie van VVD, CDA en Heemskerk Lokaal gaat verder

HEEMSKERK - In de gemeenteraad is op 11 november de begroting voor 2021 behandeld. Dan denkt u misschien: dat gaat over geld, over financiën. Dat is waar, maar niet alleen over geld. Ook over de plannen voor volgend jaar.

In het belang van Heemskerk

Namens VVD Heemskerk heb ik opnieuw aandacht gevraagd voor veiligheid. Heemskerkers willen overal veilig en prettig kunnen lopen en winkelen. Op het Haydnplein, het Europaplein, in het centrum en op alle andere plaatsen. Niet alleen de politie maar ook de gemeente heeft een grote verantwoordelijkheid voor veiligheid. Belangrijk is dat inwoners en ondernemers meehelpen, door alert te zijn en signalen van criminaliteit en overlast door de geven.

Op financieel gebied stond centraal wat de inwoners de komende jaren extra moeten gaan betalen aan belastingen. VVD Heemskerk is tegen verhoging van de OZB-belasting. Dat is geen verrassing: het stond in ons verkiezingsprogramma en is ook een belangrijk punt in het coalitie-akkoord. Wij zijn altijd voor lage belastingen, maar nu best veel inwoners last hebben van de corona-crisis willen we dat nog eens extra.

Daarnaast is het zo dat de afvalstoffenheffing en de rioolheffing volgend jaar ook al omhoog moeten. Een extra verhoging van de OZB is dan echt heel ongewenst. Verhoging is nu ook niet absoluut noodzakelijk, vinden wij. De gemeente moet zorgen dat ze de kosten in de greep houdt; niet te snel de inwoners om een hogere bijdrage vragen.

Gelukkig was een ruime meerderheid van de raad dat met ons eens. De extra verhoging gaat volgend jaar dan ook niet door. Jammer was wel dat D66 juist vóór een extra belastingverhoging van wel 13% was.

D66 wilde niets weten van oplossingen

Vaak zoek je in de politiek dan samen een oplossing en kom je tot een compromis. Maar nu wilde D66 niets weten van de oplossingen die de andere partijen naar voren brachten. Het aftreden van de D66 wethouder Marieke van Dijk was daarvan het onverwachte en onnodige gevolg. Wij betreuren haar vertrek. Zij heeft zich de afgelopen jaren niet alleen goed ingezet voor Heemskerk, maar ook resultaten bereikt. Zo heeft zij vorig jaar de bezem gehaald door het woud van regels en potjes met geld voor armoede. Een compliment waard. Ook was zij de afgelopen maanden verantwoordelijk voor de tijdelijke voorzieningen voor o.a. ondernemers in verband met de corona-crisis. Dat heeft zij prima gedaan.

De coalitie van VVD, CDA en Heemskerk Lokaal gaat verder. In het belang van Heemskerk.

Jan Geert Bakker,

Fractievoorzitter

VVD-Heemskerk