Wie verdient een jeugdlintje in Heemskerk?

Algemeen
Afbeelding
((Foto: Aangeleverd))

HEEMSKERK - Elk jaar reikte burgemeester lintjes uit aan inwoners die iets bijzonders hebben gedaan voor Heemskerk. Vaak zijn het vrijwilligers die zich jarenlang hebben ingezet voor een vereniging, instelling of club. Jongeren komen daarvoor niet in aanmerking. Daarom hebben we sinds vorig jaar het jeugdlintje in het leven geroepen.

Het jeugdlintje is bedoeld voor jongeren van 6 tot 21 jaar

Om een jeugdlintje te krijgen moet een jongere een voorbeeld zijn voor anderen of zich op een uitzonderlijke manier hebben ingezet voor de Heemskerkse samenleving. Iedereen, waaronder scholen, clubs, verenigingen, media, familieleden, buren en vrienden, kan een jongere bij het college voordragen voor een jeugdlintje. Hoe dat werkt kun je lezen op de website, www.heemskerk.nl, zoek op jeugdlintje.

Uitreiking jeugdlintjes 19 november 2021

Je kunt tot 1 oktober iemand voordragen voor een jeugdlintje. Een jury bekijkt de aanmeldingen en maakt een keuze voor een of meerdere kandidaten. In de jury zitten een jongerenwerker, een hoofd van een basisschool en twee medewerkers van Team Sportservice en het Cultuurhuis. Uiteindelijk neemt het college een besluit. De burgemeester reikt het jeugdlintje uit.

Je kunt nu iemand voordragen voor een jeugdlintje

Dat kan tot 1 oktober. Ga voor meer informatie naar de website www.heemskerk.nl, zoek op jeugdlintje. Hier vind je ook een voorstelformulier. Of neem contact op met Monique van der Plaat, telefoon 14 0251, email onderscheidingen@heemskerk.nl.