Spaaralbum over Heemskerk van toen tot nu

Algemeen
De Gerrit van Assendelftstraat in vervlogen jaren. Op het bordje links staat: ‘Verzoeke langzaaam te rijden’.
De Gerrit van Assendelftstraat in vervlogen jaren. Op het bordje links staat: ‘Verzoeke langzaaam te rijden’. (Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK - Halverwege vorig jaar zocht Jumbo Roemer op het Haydnplein in Heemskerk contact met de Historische Kring Heemskerk (HKH). De vraag was of de HKH wilde meewerken aan de totstandkoming van een spaaralbum over de geschiedenis van het dorp Heemskerk. 

Vanaf 26 februari plaatjes bij de boodschappen Jumbo en HKH

Bij de HKH moest daar wel even goed over nagedacht worden. Zo’n boekwerk met veel plaatjes maak je niet even op een namiddag. Maar… een mooi idee was het zeker! Het sein ging op groen toen een werkgroep van tien enthousiastelingen er graag de schouders onder wilde zetten.

Zo konden Jumbo en de HKH samen het idee verder uitwerken. Het dorp van toen en nu is door de werkgroep vanuit verschillende hoeken belicht. Om er een paar te noemen: het prille begin van het dorp, de eerste wegen, oorlogstijd ‘40-‘45, Heemskerk in de regio, cultuur, de scholen, het tuindersgebied, de duinen, religie, monumenten en kastelen, feesten en zelfs een kijkje in de toekomst. 

Voor ‘Het dorp Heemskerk van toen en nu’ kun je de plaatjes verzamelen bij het boodschappen doen bij Jumbo op het Haydnplein. Plaatjes om in te plakken en je beeld van en kennis over Heemskerk te verbreden, in combinatie met de toelichtende verhalen bij ieder hoofdstuk. Ook daarna kun je natuurlijk een boek ophalen bij de Jumbo om te kunnen sparen.