Joe Sumner, zoon van Sting van The Police, speelt in Laurentz Heemskerk

Algemeen
Joe Sumner, de zoon van Sting van de Police, treedt in juli op in Laurentz in Heemskerk.
Joe Sumner, de zoon van Sting van de Police, treedt in juli op in Laurentz in Heemskerk. (Foto: Willem Visser)

HEEMSKERK - Nederland maakte in 2007 kennis met Joe Sumner toen Fiction Plane’s single ‘Two Sisters’ een grote hit werd. Ze speelden vervolgens op Pinkpop en een uitverkocht Paradiso. Daarnaast speelde de band in het voorprogramma van Joe’s vader, Sting van de wereldbekende popformatie The Police. Joe Sumner verzorgt op dit moment het voorprogramma op Sting’s wereldtournee en deed recent Amsterdam aan.

Joe doet een unieke soloshow op Podium Laurenz op vrijdag 8 juli. Hij speelt nummers van zijn langverwachte album ‘Sunshine in the night’ dat in juni uitkomt, nummers van Fiction Plane en vast ook een bekende hit van David Bowie met wiens bandleden Joe meermaals on tour is geweest.

“Na twee eerdere shows in Alkmaar is het geweldig om Joe nu in mijn woonplaats te kunnen verwelkomen”, aldus fotograaf Willem Visser die dit concert regelde.

Ook Mark van der Jagt van Cultuurhuis Heemskerk, verantwoordelijk voor de programmering, is zeer blij met de komst van Joe Sumner: “Het is geweldig dat we na coronatijd zo’n wereldartiest bij Podium Laurentz mogen ontvangen.” Het voorprogramma wordt verzorgd door de twee (lokale) singer-songwriters Marten Fisher en Martin Jasper die voor deze gelegenheid samen zullen optreden.

Het concert van Sumner is om 20.15 uur. Zaal open om 19.30 uur. Meer informatie/tickets: www.joesumner.nl.