Lintjesregen in Heemskerk: zes inwoners koninklijk onderscheiden

Algemeen
Burgemeester Heldoorn en de gedecoreerden.
Burgemeester Heldoorn en de gedecoreerden. (Foto: Leo Tillmans)

HEEMSKERK – De jaarlijkse lintjesregen kan na twee jaar weer gevierd worden tijdens een feestelijke bijeenkomst. Op dinsdag 26 april reikte burgemeester Sicko Heldoorn de koninklijke onderscheidingen uit in de raadzaal van het gemeentehuis. Dit jaar ontvangen 6 inwoners van Heemskerk een koninklijke onderscheiding.

Benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau is de heer J.H. Broekkamp. Benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau zijn de heer C.J. Denneman, de heer H.J. Heilig, mevrouw M.A.A. Kos, de heer A.C.J. van der Ven, de heer H. Wagendorp. Mevrouw N. Poppema-Wesseling zou ook de onderscheiding tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau hebben ontvangen. Zij is helaas overleden.

De heer J.H. Broekkamp (1937) wordt benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Decorandus was van 1959 - 1966 bestuurslid en 4 jaar voorzitter van KJM-Noord-Holland (Katholieke Jongeren uit de Middengroeperingen. 

De heer C.J. Denneman (1940) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Decorandus was van 1990 - 2016 vrijwilliger bij de Stichting Algemene Hulpdiensten Heemskerk. 

De heer H.J. Heilig (1941) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Decorandus is vanaf 1974 - heden vrijwilliger (medewerker Technische Commissie) bij DEM Tennis. 

Mevrouw M.A.A. Kos (1949) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau Decoranda was van 1972 - 2008 vrijwilliger bij peuterspeelzaal d’Evelaer te Heemskerk. 

De heer A.C.J. van der Ven (1941) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Decorandus is opgeleid als meet- en regeltechnicus en is vanuit de radio-technische dienst van de Koninklijke Luchtmacht uitgezonden naar Nederlands-Nieuw-Guinea in de rang van korporaal. 

De heer H. Wagendorp (1939) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Decorandus was van1970 - 1987 secretaris van en vrijwilliger bij het buurthuis Zandkraai in Heemskerk. 

Mevrouw N. Poppema-Wesseling (1938-2022) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Decoranda was van1980 tot haar overlijden vrijwilliger bij de Protestantse Gemeente Heemskerk. Van 1982 tot haar overlijden was zij vrijwilliger bij de zorginstelling Meerstate van de Viva Zorggroep. Zij bracht de bewoners naar/van de religieuze vieringen en revalidanten en bewoners naar de fysiotherapieruimte. Daarnaast was zij zeer betrokken bij de zorg voor haar verstandelijk gehandicapte broer tot diens overlijden in 2016.