Voorzitter ADO’20 Jos Beerse geridderd

Algemeen
Jos Beerse (links) met de koninklijke onderscheiding en burgemeester Heldoorn.
Jos Beerse (links) met de koninklijke onderscheiding en burgemeester Heldoorn. (Foto: Leo Tillmans)

HEEMSKERK – Afgelopen vrijdag 13 mei heeft ADO’20, inmiddels al 102 jaar oud, het 100-jarige jubileum met een receptie alsnog een feestelijk tintje gegeven. Onder toeziend oog van een kleine 100 aanwezigen werden er zelfs een tweetal koninklijke onderscheidingen uitgereikt door burgemeester Sicko Heldoorn en werd de preses van de voetbalclub verrast met een cheque namens de gemeente Heemskerk.

Erepenning

De eerste onderscheiding, de Koninklijke Erepenning werd aan de vereniging ADO’20 verleend op basis van de grote maatschappelijke verdiensten, die de bewoners van de Vlotter al jarenlang voor de Heemskerkse gemeenschap hebben. Met behulp van ruim driehonderd vrijwilligers beoefenen al decennia lang zo’n duizend voetballers hun geliefde sport op sportpark De Vlotter.

Ridder

Naast de Koninklijke Erepenning kwam een nog grotere aap uit de burgemeestersmouw, toen voorzitter Jos Beerse nogmaals door Sicko Heldoorn naar voren werd geroepen voor een ditmaal persoonlijke onderscheiding. De burgervader mocht de duizendpoot tot zijn grote verrassing het lintje als Lid van de Orde van Oranje Nassau opspelden. Omringd door familie en vrienden was hij zichtbaar verrast en ontroerd met deze onderscheiding, die werd uitgereikt vanwege de vele functies die hij in meer dan twintig jaar bij ADO’20 heeft vervuld. Daarnaast was Beerse gedurende een drietal jaren voorzitter van tennisvereniging Marquette en is hij periode op diverse fronten actief geweest bij HSV in Heiloo. Dus al met al redenen te over om deze bezige bij op deze wijze te huldigen en in het zonnetje te zetten.