Ani Zalinyan wordt voorgedragen als wethouder.
Ani Zalinyan wordt voorgedragen als wethouder. (Foto: website groenlinks haarlemmermeer)

GroenLinks Heemskerk: ‘Ani Zalinyan wordt onze wethouder’

Algemeen

HEEMSKERK – Ani Zalinyan is door GroenLinks Heemskerk voorgedragen als hun kandidaat-wethouder. Na afronding van het informatieproces in Heemskerk werd GroenLinks uitgenodigd mee te werken aan de vorming van een coalitie. Er ligt nu een principe coalitieakkoord en Zalinyan bereidt zich daarom voor op het wethouderschap in Heemskerk. En ook zal zij dan uit de gemeenteraad van Haarlemmermeer stappen. 

Aan idealen werken Ani Zalinyan: “Twee dingen zijn tegelijkertijd waar. Met plezier had ik mijn raadsperiode in Haarlemmerneer meegewerkt aan betaalbare woningen, opkomen voor kwetsbare inwoners en het vergroenen en verduurzamen van de gemeente. Maar nu mijn partij mij vraagt om in Heemskerk als wethouder aan dezelfde idealen te werken, is dat ook een prachtige kans. Het is een mooie en uitdagende gemeente. Ik ben er goed ontvangen. En heb ik al samen met Jos Burger een fietstocht door Heemskerk gemaakt. De afgelopen periode heb ik al veel geleerd over Heemskerk. En de komende tijd zal ik het ook echt gaan leren kennen.”

De gemeente Heemskerk ligt in Noord-Holland, in de regio IJmond, en telt bijna 40.000 inwoners. Zalinyan is door de lokale GroenLinks-afdeling gevraagd om hun wethouder te worden. Na het informatieproces in Heemskerk werd duidelijk dat GroenLinks ging meeonderhandelen voor een coalitieakkoord. Dat ligt er nu. Zalinyan is een van de onderhandelaars.

Talent valt op Roy Vlieland, fractievoorzitter van GroenLinks Heemskerk: “We halen met Ani Zalinyan (28) een talent binnen die pal staat voor de GroenLinkse idealen. Ze heeft uitgesproken ideeën over woningbouw, duurzaamheid, klimaat, milieu, etc. Met onze keuze voor Ani staan brengen we nieuw elan in Heemskerk. En met haar talent gaat zij de uitdagingen, die er liggen, aan. GroenLinks Haarlemmermeer vindt het jammer dat zij maar kort in de gemeenteraad zit, maar gunt haar deze schitterende kans. Graag hadden ze Ani binnen boord gehouden, maar ze snappen dat zulk talent opvalt en gunnen haar deze stap heel erg.”

Coalitie-onderhandelingen

GroenLinks Heemskerk voerde de afgelopen weken coalitie-onderhandelingen met Heemskerk Lokaal, D66 en CDA. Het CDA haakte echter recent af. De drie partijen hebben inmiddels een principe coalitieakkoord bereikt. Op donderdagavond 2 juni wordt het nieuwe college geïnstalleerd.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Gratis ondernemerstalkshow NV IJmond in Chateau Marquette Algemeen 25 jun, 08:00
Afbeelding
Eerste zeekabel voor aansluiting windparken op zee Algemeen 24 jun, 19:30
Afbeelding
Strandexcursie Heemskerk: ‘Het leven rondom de Vrijheit’ Algemeen 24 jun, 10:00
Afbeelding
De Glazenkeet Zomereditie 2022: ‘Ondersteun hen die het nodig hebben’ Algemeen 24 jun, 07:00
Afbeelding
1,5 miljoen voor verduurzamen culturele instellingen Duurzaam 23 jun, 12:46
Afbeelding
‘Het contrast maakt het mooi en spannend’ Algemeen 23 jun, 12:02
Afbeelding
Brandweer bevrijdt bestuurster na frontale botsing 112-nieuws 22 jun, 21:16
Afbeelding
Haringparty met Dolorosa in Café Lokaal Algemeen 22 jun, 20:00
Afbeelding
Eerste editie Heemskerk Festival: Een ode aan Elvis Algemeen 22 jun, 19:30
Afbeelding
Tentoonstelling in gemeentehuis Heemskerk Algemeen 22 jun, 07:04
Afbeelding
Basisschool De Bareel in Heemskerk vergroent schoolplein Algemeen 22 jun, 06:50
Afbeelding
Dance Studio Patty 30 jaar! Algemeen 22 jun, 06:37
Afbeelding
Schoolhandbaltoernooi bij DSS weer groot succes Algemeen 22 jun, 06:34
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Heemskerk

Op Rodi Heemskerk volg je het laatste nieuws uit Heemskerk. Rodi Heemskerk informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Heemskerk

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Heemskerk in je mailbox.