GroenLinks Heemskerk: ‘Ani Zalinyan wordt onze wethouder’

Algemeen
Ani Zalinyan wordt voorgedragen als wethouder.
Ani Zalinyan wordt voorgedragen als wethouder. (Foto: website groenlinks haarlemmermeer)

HEEMSKERK – Ani Zalinyan is door GroenLinks Heemskerk voorgedragen als hun kandidaat-wethouder. Na afronding van het informatieproces in Heemskerk werd GroenLinks uitgenodigd mee te werken aan de vorming van een coalitie. Er ligt nu een principe coalitieakkoord en Zalinyan bereidt zich daarom voor op het wethouderschap in Heemskerk. En ook zal zij dan uit de gemeenteraad van Haarlemmermeer stappen. 

Aan idealen werken Ani Zalinyan: “Twee dingen zijn tegelijkertijd waar. Met plezier had ik mijn raadsperiode in Haarlemmerneer meegewerkt aan betaalbare woningen, opkomen voor kwetsbare inwoners en het vergroenen en verduurzamen van de gemeente. Maar nu mijn partij mij vraagt om in Heemskerk als wethouder aan dezelfde idealen te werken, is dat ook een prachtige kans. Het is een mooie en uitdagende gemeente. Ik ben er goed ontvangen. En heb ik al samen met Jos Burger een fietstocht door Heemskerk gemaakt. De afgelopen periode heb ik al veel geleerd over Heemskerk. En de komende tijd zal ik het ook echt gaan leren kennen.”

De gemeente Heemskerk ligt in Noord-Holland, in de regio IJmond, en telt bijna 40.000 inwoners. Zalinyan is door de lokale GroenLinks-afdeling gevraagd om hun wethouder te worden. Na het informatieproces in Heemskerk werd duidelijk dat GroenLinks ging meeonderhandelen voor een coalitieakkoord. Dat ligt er nu. Zalinyan is een van de onderhandelaars.

Talent valt op Roy Vlieland, fractievoorzitter van GroenLinks Heemskerk: “We halen met Ani Zalinyan (28) een talent binnen die pal staat voor de GroenLinkse idealen. Ze heeft uitgesproken ideeën over woningbouw, duurzaamheid, klimaat, milieu, etc. Met onze keuze voor Ani staan brengen we nieuw elan in Heemskerk. En met haar talent gaat zij de uitdagingen, die er liggen, aan. GroenLinks Haarlemmermeer vindt het jammer dat zij maar kort in de gemeenteraad zit, maar gunt haar deze schitterende kans. Graag hadden ze Ani binnen boord gehouden, maar ze snappen dat zulk talent opvalt en gunnen haar deze stap heel erg.”

Coalitie-onderhandelingen

GroenLinks Heemskerk voerde de afgelopen weken coalitie-onderhandelingen met Heemskerk Lokaal, D66 en CDA. Het CDA haakte echter recent af. De drie partijen hebben inmiddels een principe coalitieakkoord bereikt. Op donderdagavond 2 juni wordt het nieuwe college geïnstalleerd.

Afbeelding
Afbeelding