Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Bakker Buitenleven wint de IJmond Duurzaam Award 2022

Algemeen

IJMOND - Bakker Buitenleven in Heemskerk is de winnaar van de IJmond Duurzaam Award 2022. De tuinspecialist die consumenten bewuste keuzes voorlegt nam het op tegen een duurzaam gecertificeerde oudereninstelling en een bedrijf in veiligheid dat in álles steeds de duurzame stap zet.

Op donderdag 19 mei 2022 werd tijdens het duurzame symposium GreenBiz IJmond Business & Bites de negende IJmond Duurzaam Award uitgereikt. Omgevingsdienst IJmond reikt deze award uit aan een bedrijf dat in de bedrijfsvoering en/of hun product heel bewust kiest voor duurzaamheid. De jury bepaalde unaniem dat de IJmond Duurzaam Award 2022 naar Bakker Buitenleven gaat. De jury bestaat uit wethouders van de IJmond en de winnaar van 2021, BTAC Solutions uit IJmuiden.

Jury

De jury stond voor een moeilijke keuze. ViVa! Zorggroep, ProFhire en Bakker Buitenleven laten alle drie zien hoe logisch en belangrijk duurzaam ondernemen is. De keuze viel op Bakker Buitenleven.

Jury: “De winnaar blijft met beide benen op de grond, beseft dat niet alles vandaag kan en blijft doorzetten voor een mooiere toekomst. Ramon Bakker van Bakker Buitenleven gaat het gesprek aan met de omgeving. Dat zorgt voor bewustwording onder collega’s, branchegenoten en klanten.” 

Verduurzaming

Voor Bakker Buitenleven gaat verduurzaming verder dan zonnepanelen, elektrische heftrucks en het terugnemen van verpakkingsmateriaal. Bakker Buitenleven is ambassadeur van GreenBiz IJmond, geeft hoveniers informatie over duurzame tuinen en geeft hun klanten een bewust keuze: met het eigen keurmerk Bewust Buitenleven.

Bij ViVa! Zorggroep wordt al jaren had gewerkt aan verduurzamen. “Inmiddels hebben alle achttien locaties van ViVa! Zorggroep het bronzen certificaat van de Milieuthermometer Zorg behaald.” Mede dankzij de inzet van de 3.500 personeelsleden en 2.000 vrijwilligers. Manager Inkoop & Logistiek Robert Boer en projectleider Milieuthermometer Zorg Elles Arxhoek van ViVa! Zorggroep kregen alle medewerkers mee. 

Grote branche

Dat zag ook de jury: “ViVa! Zorggroep laat zien dat je in een grote branche écht wel stappen kunt zetten en het goede voorbeeld kunt geven. Op allerlei vlakken. En het feit dat ViVa! alle medewerkers meekrijgt, in zo’n verspreid gebied en op verschillende locaties, dat is echt fantastisch!”

Voor ProFhire is het “heel normaal om duurzaam te doen.”? ProFhire wil op kleine schaal stimuleren en inspireren met hun duurzame werkwijze. Ze denken telkens: hoe kan het duurzamer. De jury heeft daar ook mooie woorden voor: “ProFhire laat zien dat je met intrinsieke motivatie heel veel duurzame stappen kunt zetten. Zelfs als het niet wettelijk verplicht is om energie te besparen. De passie spat eraf bij Gerard en Esmee van Gelder, zowel voor veiligheid als voor duurzaamheid. Dat is super.”

Onderneemt u duurzaam? Zet u die extra stap om circulair, klimaatneutraal of met oog voor de natuur te ondernemen? Meld uw bedrijf aan via www.odijmond.nl/award en maak kans op de IJmond Duurzaam Award 2023.

Afbeelding
Gratis ondernemerstalkshow NV IJmond in Chateau Marquette Algemeen 25 jun, 08:00
Afbeelding
Eerste zeekabel voor aansluiting windparken op zee Algemeen 24 jun, 19:30
Afbeelding
Strandexcursie Heemskerk: ‘Het leven rondom de Vrijheit’ Algemeen 24 jun, 10:00
Afbeelding
De Glazenkeet Zomereditie 2022: ‘Ondersteun hen die het nodig hebben’ Algemeen 24 jun, 07:00
Afbeelding
1,5 miljoen voor verduurzamen culturele instellingen Duurzaam 23 jun, 12:46
Afbeelding
‘Het contrast maakt het mooi en spannend’ Algemeen 23 jun, 12:02
Afbeelding
Brandweer bevrijdt bestuurster na frontale botsing 112-nieuws 22 jun, 21:16
Afbeelding
Haringparty met Dolorosa in Café Lokaal Algemeen 22 jun, 20:00
Afbeelding
Eerste editie Heemskerk Festival: Een ode aan Elvis Algemeen 22 jun, 19:30
Afbeelding
Tentoonstelling in gemeentehuis Heemskerk Algemeen 22 jun, 07:04
Afbeelding
Basisschool De Bareel in Heemskerk vergroent schoolplein Algemeen 22 jun, 06:50
Afbeelding
Dance Studio Patty 30 jaar! Algemeen 22 jun, 06:37
Afbeelding
Schoolhandbaltoernooi bij DSS weer groot succes Algemeen 22 jun, 06:34
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Heemskerk

Op Rodi Heemskerk volg je het laatste nieuws uit Heemskerk. Rodi Heemskerk informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Heemskerk

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Heemskerk in je mailbox.