OVNH: Milieu Service Nederland Beste Onderneming van 2022 (Grootbedrijf)

Algemeen
Haarlem - De Ondernemingsverkiezing Noord-Holland in De Philharmonie in Haarlem.
Haarlem - De Ondernemingsverkiezing Noord-Holland in De Philharmonie in Haarlem. (Foto: Michel van Bergen)

NOORD-HOLLAND – In een overvolle Philharmonie in Haarlem is Milieu Service Nederland uit Diemen verkozen tot Beste Onderneming van 2022 in de categorie Grootbedrijf. Dat gebeurde tijdens de feestelijke uitreiking van de 15e editie van de Ondernemingsverkiezing Noord-Holland.

Het familiebedrijf Milieu Service Nederland - onderdeel van de Milieu Service Groep - helpt haar zakelijke markt met afvalinzameling op een innovatieve en duurzame manier, waarbij onder meer zero waste en circulaire bedrijfsvoering hoog in het vaandel staan. 

Dit vindt de jury

De OVNH-jury gunt Milieu Service Nederland de winnaar in deze categorie omdat zij deze missie uitvoeren met sterke klantfocus, ondernemersgeest en creativiteit. “Zelfs in de moeilijke coronatijd hebben zij een nieuwe markt weten aan te boren. Het resultaat is een prachtige rendabele onderneming, waar mensen met plezier werken. Last but not least: ook maatschappelijk verantwoord ondernemen staat hoog in het vaandel bij dit bedrijf door sponsoring, educatie op scholen en de buurt schoon te houden.”

Hoger niveau

Ook voor Milieu Service Nederland kwam de winst als een complete verrassing. “Wat een eer, en hierbij ook nog van harte aan de medefinalisten natuurlijk. Mede door corona hebben we nieuwe markten kunnen aanboren en circulariteit naar een nog hoger niveau kunnen tillen. We kijken ook al verder dan Nederland, dus we hebben grootse plannen. En die prijs? Die gaan we aan een goed doel in Noord-Holland doneren.”

Over de Ondernemingsverkiezing Noord-Holland 

Voor de 15e keer wordt dit jaar de OVNH georganiseerd. De verkiezing heeft als doel lokale ondernemingen die op hun eigen manier inspirerend bezig zijn, een boost te geven. Ilse Zaal, juryvoorzitter en gedeputeerde van de provincie Noord-Holland, zei daarover al eerder: “Het is superbelangrijk om ondernemingen op deze manier in het zonnetje te zetten. Omdat ze zoveel betekenen voor de provincie. Ze leveren werkgelegenheid en zorgen voor economische groei. Familie- en MKB-bedrijven spelen ook vaak een grote rol in de lokale samenleving. Bijvoorbeeld omdat ze plaatselijke sportclubs sponsoren of bij evenementen betrokken zijn. Daarnaast zijn ze belangrijk voor onze maatschappelijke transities. Dit zijn de mensen die woningen bouwen, of bijdragen aan de energietransitie of de verduurzaming van de landbouw en onze voedselketen.”

Winnaars OVNH 2022

In totaal streden 33 ondernemingen om de titel Beste Onderneming van Noord-Holland: 10 in de categorieën MKB-Klein, MKB-Midden en Grootbedrijf en 3 ondernemingen van De Belofte, de prijs voor startende ondernemers. Ook is er nog een Publieksprijs uitgereikt. 

Voor meer ins en outs over de verkiezing: OVNH.nl.