Doe-middag Kennemer College voor groep 7

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Marjolein Ansink)

HEEMSKERK/BEVERWIJK - Het Kennemer College mavo-havo-atheneum-gymnasium (Büllerlaan, Beverwijk) organiseert dinsdag 31 mei een doe-middag, speciaal voor groep 7-leerlingen uit de regio. Op de doe-middag krijgen deze leerlingen verschillende workshops, zoals muziek, drama, sport of beeldende vorming. Zij kunnen zo op een laagdrempelige manier voor het eerst kennis maken met de middelbare school. De doe-middag duurt van 14:45 uur tot 16:15 uur.

Doe-middag Kennemer College voor groep 7

Teamleider brugklas Daniëlle Groenman onderstreept het belang van een goede oriëntatie voor de keuze van de middelbare school: “de groep 7-leerlingen gaan al bijna naar groep 8, het jaar dat ze hun middelbare school gaan kiezen. Met het Open Huis zien we altijd naast groep 8-leerlingen, ook groep 7-leerlingen met hun ouders langskomen. Ook zij zijn van harte welkom om vast de sfeer op onze school te komen proeven. Door Corona hebben zij dit jaar daar niet de mogelijkheid toe gehad, vandaar dat we deze extra mogelijkheid willen bieden. Het is belangrijk dat je je thuis voelt op je nieuwe school. Vaak hebben leerlingen al een broer of zus hier op school, of hebben hun ouders hier nog les gehad.”

Ook aan de ouders is gedacht: als de leerlingen bezig zijn met de workshops, kunnen de ouders informatie over de overstap naar de middelbare school en een rondleiding door het schoolgebouw krijgen. Inschrijven voor de doe-middag kan via de website https://havovwo.kennemercollege.nl/ .