Heel veel muziek in Heemskerk Puur Cultuur

Algemeen
Heemskerk Puur Cultuur presentatoren Annabel Thomas en Mark van der Jagt met het saxofoonkwartet van St. Caecilia.
Heemskerk Puur Cultuur presentatoren Annabel Thomas en Mark van der Jagt met het saxofoonkwartet van St. Caecilia. (Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK - Vanaf maandag 30 mei zendt RTV Heemskerk een nieuwe aflevering uit van Heemskerk Puur Cultuur, de talkshow van het Cultuurhuis Heemskerk en Omroep Heemskerk over cultuur in en uit Heemskerk. In de studio ontvangen Annabel Thomas en Mark van der Jagt hun gasten, luisteren met hen naar muziek en kijken naar reportages over St. Caecilia en de Heemskerkse gitarist Stef Köhler.

“Heerlijk om het programma weer met Annabel te mogen maken”, zegt programmamaker en presentator Mark van der Jagt. Na een wereldreis schuift Annabel Thomas weer aan de talkshowtafel aan om met Heemskerkse cultuurmakers te praten over al het moois dat Heemskerk te bieden heeft.

Zo praten zij met Willem Visser, die Joe Sumner (lid van Fiction Plane en zoon van Sting) naar Heemskerk wist te halen voor een optreden in podium Laurentz. Met de DJ’s Jan Miggels en Peter van Diepen en barman Gerard (Gijs) de Groot kijken ze terug naar de roemruchte jaren van jongerensociëteit Progress. Boeken en platentips worden gebracht door Marco Nicola en Jan Smorenburg vanuit respectievelijk platenzaak Mono’s en de Bibliotheek IJmond Noord.

Een eerdere platentip van Marco heeft geleid tot een prachtige reportage over de onbekende, maar zeer getalenteerde Heemskerkse gitarist Stef Köhler. Mark zocht hem op in zijn huisstudio aan de Maerelaan om te praten over zijn vijfdubbelalbum One Velvet Winter.

In de studio wordt natuurlijk ook muziek gemaakt. Marten Fisher brengt een eigen nummer en als afsluiter is een saxofoonkwartet van St. Caecilia te zien en te horen. Deze muziekvereniging St. Caecilia bestaat dit jaar 100 jaar. In de studio vertellen Erik Denneman en Elma Molenaar over de jubileumactiviteiten en kijken ze naar een reportage over hun fanfareorkest.

Heemskerk Puur Cultuur vanaf maandag 30 mei 2022 te zien om 16.00 uur. (op kanaal 42 Ziggo en kanaal 1466 KPN op elk even uur en op het YouTube kanaal van Omroep Heemskerk)

Afbeelding