Profielschets nieuwe burgemeester in Heemskerk is klaar

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK – De profielschets voor de nieuwe burgemeester van Heemskerk is klaar. De raad stelt deze op 9 juni 2022 vast. De nieuwe burgemeester is vooral een burgemeester voor alle inwoners van Heemskerk. De burgemeester is een stevige persoonlijkheid, straalt rust en vertrouwen uit en heeft humor. De burgemeester is aanwezig in de wijken, toont oprechte belangstelling, is toegankelijk, geïnteresseerd en aanspreekbaar.

Een afvaardiging van de gemeenteraad heeft een voorstel voor deze profielschets voor de nieuwe burgemeester opgesteld. Hierbij is onder meer rekening gehouden met de resultaten van een enquête onder inwoners van gemeente Heemskerk. Volgens de concept profielschets is de nieuwe burgemeester ook een teamleider die goede samenwerking bevordert door strategisch vooruit te kijken. Daarnaast is hij/zij alert op openbare orde en veiligheid, laat goed van zich horen binnen samenwerkingsverbanden in de regio en houdt bestuurlijke integriteit onder de aandacht.

Gemeenteraad stelt profielschets vast 

De procedure tot aanbeveling voor een nieuwe burgemeester start met het vaststellen van een profielschets. De gemeenteraad stelt de schets vast en biedt deze aan de commissaris van de Koning Noord-Holland, A. van Dijk, aan. Eind dit jaar wordt de nieuwe Kroonbenoemde burgemeester van gemeente Heemskerk beëdigd.

De raadsvergadering op 9 juni start om 20.00 uur

U bent van harte uitgenodigd deze vergadering bij te wonen. De profielschets en de uitkomsten van de inwonersconsultatie vindt u op de website van gemeente Heemskerk: https://www.heemskerk.nl/nieuweburgemeester.