Eerste editie Heemskerk Festival: Een ode aan Elvis

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK - Nog een paar dagen en dan is het zo ver: de allereerste editie van het Heemskerk Festival! Alle artiesten, orkesten en de gehele organisatie kunnen niet wachten en staan te trappelen van ongeduld om aanstaande zaterdag heel Heemskerk mee te laten genieten van een muzikale wereldreis. Vanaf 16:30 uur kunt u langskomen bij het ‘Plankier’ en bij Food &Wine bar Vonkels, want dan zal DJ El Gordo het Festival aftrappen. Om 17 uur speelt er een bigband, waarna om 17:50 Nova Caecilia zal beginnen. Dit orkest onder leiding van Lindy Karreman zal een heerlijk licht en toegankelijk programma ten gehore brengen, waar bij enkele nummers ook basisschoolleerlingen zullen aansluiten, die na een paar maanden muziekles hun kunsten kunnen laten horen.

Straatorkest TOOS staat al jaren bekend om haar hoge muzikale niveau in combinatie met entertainment. Vanaf 18:45 uur zullen zij veel bekende hits laten horen, die in een verrassend jasje zijn gestoken. Geniet mee met nummers van onder ander Ramses Shaffy en The Alan Parsons Project.

Vanaf 20 uur zal fanfareorkest St Caecilia te horen zijn met een ongelofelijke mix van muziek. U zult onder andere kunnen genieten van opera; Levy Pletting zal schitteren in een prachtige vertolking la Habanera uit Carmen. Levy Pletting heeft op zanggebied al een schat van ervaring opgedaan. Deze 20-jarige zingt al sinds haar vijfde jaar, en gaat komend jaar beginnen met haar opleiding aan het conservatorium in Amsterdam. Levy heeft al diverse solorollen gezongen en op diverse podia gestaan.

Steven van der Linden is een 24 jarige tenor en komt, net als Levy uit het Nationaal Kinderkoor. Hij zal op 25 juni zijn muzikale zangkunsten vertonen in nummers van onder andere Verdi en Ramses Shaffy. Steven is een muzikaal talent, die in Engeland studeert. Hij heeft zijn sporen ondanks zijn jonge leeftijd, al ruimschoots verdiend in de operawereld. 

Zo heeft hij al een solo gezongen in onder andere de Mattheus Passion. Het is een eer voor St Caecilia om met deze topsolist te mogen optreden.

Naast opera zijn er nog veel meer verrassende muzikale hoogtepunten. Er zal rap klinken, vioolmuziek gespeeld worden en ook zal er gedanst worden! St Caecilia, dat al 25 jaar onder de enthousiaste en inspirerende leiding van Ruud Pletting staat, zal u ook meenemen naar de vorige eeuw, toen Elvis Presley nog leefde. 

Zanger Koen Raadt zal samen met St Caecilia een ode brengen aan Elvis door het zingen van zijn bekendste songs. Koen zal, naast dat hij nog een aantal andere stukken zingt, ook de avond afsluiten. Vanaf 22:30 zal hij samen met zijn band Rolls Noise de avond spetterend gaan afsluiten. Kom langs op 25 juni op het Heemskerk Festival. De toegang is gratis en het festival zal om 16:30 uur beginnen.