Marquette Classique met pianist Illia Fialko

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK - Chateau Marquette maakt het voor iedereen mogelijk om te luisteren naar het allerhoogste niveau klassieke muziek. Iedere derde zondag van de maand treedt jong talent op in het kasteel. Op zondag 18 september van 11.00 tot 12.30 uur speelt Illia Fialko op de piano.

Illia komt uit een familie van musici in Kiev waar hij aanleg toonde voor klassieke muziek en voor hard werken., Muziekopleiding van 2007-2018 in Oekraïne en laureaat van vele internationale wedstrijden. 

Vele concerten

Illia trad op tijdens vele concerten in Oekraïne en het buitenland. Keerpunt in zijn leven: het ‘Internationaal Kamermuziekfestival’ in Ede, georganiseerd door Anna Fedorova. Daar ontdekte hij zijn grote droom: studeren in Nederland en nu is Illia bachelor student aan het Conservatorium van Amsterdam in de klas van professor Naum Grubert. 

Marquette Classique is een bijzondere concertreeks in Heemskerk, elke derde zondag van de maand! U bent maandelijks welkom om op het kasteel te genieten van populaire klassieke concerten. Dan treden jonge topmusici op, uit Nederland en daarbuiten, vooral solo, maar ook als duo, trio of kwartet. Wat de optredens een extra dimensie geeft, is dat bezoekers aan het einde van elk concert een stembiljet kunnen invullen om te bepalen wie van de jonge talenten een plekje in de finale van maart 2023 verdient. 

Prelude

Marquette Classique wordt altijd geopend met de prelude, een kort optreden van jonge muzikanten die verbonden zijn aan het Cultuurhuis in Heemskerk. Komende zondag zijn dit broer en zus Dante & Sophie op dwarsfluit en viool. De presentatie is in handen van Femke Ooijevaar. 

Chateau Marquette en Podia Klassiek hebben eind 2018 de handen ineengeslagen om Heemskerk en omstreken kennis te laten maken met het vele jonge talent op klassiek gebied. Het idee van Marquette Classique werkt twee kanten op; bezoekers kunnen op een laagdrempelige manier kennismaken met klassieke muziek en het aanstormend talent heeft de kans om ervaring op te doen.

Kosten

De kosten voor het concert zijn € 15,00 per persoon, jongeren tot 19 jaar betalen slechts € 7,50. Dit is inclusief koffie en thee bij ontvangst en een drankje in de pauze. Aanmelden voor het concert kan door een e-mail te sturen naar classique@hotelmarquette.com met daarin het aantal personen. Of via de agenda op de website van Landgoed Marquette.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding