Gitaarfestival IJmond met extra podium voor jonge gitaristen

Algemeen
Beeld van het Gitaarfestival IJmond in Kennemer Theater in 2020 in coronatijd.
Beeld van het Gitaarfestival IJmond in Kennemer Theater in 2020 in coronatijd. (Foto: Facebook Gitaarfestival IJmond)

HEEMSKERK/BEVERWIJK - Gitaarfestival IJmond groeit en creëert met PLUG IN dit jaar een éxtra podium, speciaal voor jonge gitaristen. Op zondagmiddag 30 oktober nemen Julian du Perron en Sanne van Aalderen de Kleine Zaal van het Kennemer Theater onder hun hoede om daar het PLUG IN jongerenpodium vorm te geven.

Al zeven jaar wordt het Gitaarfestival door alle gitaristen, van beginners tot profs, van luit- tot saz- en elektrische gitaar-spelers, gevierd. Julian en Sanne merkten echter dat veel jonge gitaristen in eerdere edities toch de stap nog niet helemaal durfden te wagen naar de podia van het Gitaarfestival. “Daarom hebben we dit jaar, speciaal voor hen, een podium gecreëerd waar zij in alle vrijheid en veiligheid hun eerste sprong op de planken kunnen nemen’’, aldus het duo.

Het tweetal vervolgt: “We hebben verschillende programma’s gemaakt om jonge gitaristen kennis te laten maken met het geven van een optreden, maar ook om überhaupt met gitaar in aanraking te komen. Zo stellen we tijdens het Gitaarfestival met PLUG IN niet alleen gitaren en versterkers ter beschikking, maar ook hebben we vier bekende gitaristen weten te triggeren om masterclasses te komen geven.”

Singer-songwriter Yori Swart - winnares van o.a. De Grote Prijs van Nederland en gitariste bij Ilse de Lange - geeft een masterclass over songwriting. Gitarist Roy Beukers speelt met De Streamers, Vrienden van Amstel, Snelle en Van Velzen en zal PLUG IN leren hoe gitaarsounds te maken. Akoestisch gitariste en componiste Karlijn Langendijk speelde meerdere tours door Europa en Azië, en zal ons op PLUG IN alles leren over fingerstyle guitar. Gitarist Gijs Batelaan, die live en in de studio speelt met oa Jeangu Macrooy, zal vertellen over de plek van de gitarist in de band en het podium openen voor een elektrische jam.

Deelname aan PLUG IN is, net als het gehele Gitaarfestival, geheel gratis. Wil je komen optreden of meedoen aan een masterclass? Stuur een mailtje met je naam en wens naar info@gitaarfestivalijmond.nl.