Cruiseschip asielzoekers aangemeerd in Velsen-Noord

Algemeen
Cruiseschip De Silja Europa aangemeerd aan de VOB-kade. De kade is goed beveiligd. Alleen als je geregistreerd bent mag je verder
Cruiseschip De Silja Europa aangemeerd aan de VOB-kade. De kade is goed beveiligd. Alleen als je geregistreerd bent mag je verder (Foto: Co Backer)

VELSEN-NOORD - Woensdag 21 september 2022 is in de vroege ochtend de Silja Europa aangemeerd aan de VOB-kade in Velsen-Noord. Het cruiseschip biedt straks onderdak aan zo’n 1.000 tot 1.200 asielzoekers. Maandag worden de eerste bewoners verwacht, maakte het COA bij aankomst bekend. Toen de plannen voor de komst van het schip duidelijk waren geworden, is er in Velsen-Noord fel geprotesteerd tegen de komst. Men is bang dat de veiligheid in Velsen-Noord in gedrang komt. Burgemeester Dales van de gemeente Velsen begrijpt deze angst maar hij zegde toe dat er extra politiecapaciteit is. Ook zijn extra boa’s specifiek voor dit gebied voor de komende zes maanden. Er is 24 uur/7 dagen in de week een telefoonnummer beschikbaar, zodat Velsenaren kunnen bellen als ze vragen, opmerkingen of klachten hebben. Er komt ook een regelmatig overleg met bewoners, het COA, de gemeente en politie.

Cruiseschip De Silja Europa aangemeerd aan de VOB-kade