Great Christmas Circus strijkt neer op De Bazaar

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

BEVERWIJK – Artiesten uit alle delen van de wereld komen in de kerstvakantie naar Beverwijk voor de eerste editie van het Great Christmas Circus. Van 17 december 2022 tot en met 8 januari 2023 wordt daarvoor een immense tentenstad opgebouwd op P5 van De Bazaar. Dat hebben producent Mike Leegwater en George Zapantoulis – directeur van De Bazaar –  bekendgemaakt. 

‘’De show bestaat uitsluitend uit internationaal bekroonde acts”, zegt Leegwater die met de geboorte van dit circus een droom in vervulling ziet gaan. ‘’De wereldtop op circusgebied reist af naar Beverwijk.” 

Uniek project

Het Great Christmas Circus is een uniek project, stelt Leegwater. De geboren Beverwijker werkt voor Hillenaar Events en produceert in die hoedanigheid al jaren grote theatershows, concerten en kerstcircussen in alle delen van het land. ‘’Dat gaat om grote shows met internationale allure. Ik koester al langer de ambitie om ook Beverwijk – de stad waar ik vandaan kom – zo’n show te geven. Met het Great Christmas Circus gaat dat nu eindelijk gebeuren.” 

Op P5 van De Bazaar wordt een theatertent gebouwd die plaats biedt aan meer dan 1.000 bezoekers per voorstelling. Er komt een grote foyer en duizenden lampjes geven het circus een sprookjesachtige uitstraling. ‘’De voorbereidingen zijn al twee jaar bezig”, vertelt Leegwater. ‘’We hebben overal in Europa gezocht naar acts die passen bij de kwaliteit die we zoeken. Groot spektakel staat centraal. Denk aan vliegende motoren, stunts aan de trapeze en aan een thriller op de hoge draad. We bieden straks twee uur lang sensatie voor het hele gezin. Een circusproductie van deze omvang is nooit eerder in de regio te zien geweest en ik ben er ontzettend trots op dat we deze show nu in Beverwijk kunnen presenteren.” Ook George Zapantoulis is opgetogen. De directeur van De Bazaar faciliteert het Great Christmas Circus op zijn terrein en kent Leegwater goed. ‘’In het verleden werkten wij samen rond een kerstcircus bij de Jaarbeurs in Utrecht. Het is geweldig dat zo’n show nu naar Beverwijk komt. We steken samen onze nek uit om van het Great Christmas Circus een jaarlijkse traditie te maken met telkens weer een volledig nieuwe show.” 

Er worden meer dan 30.000 bezoekers verwacht uit de hele regio. ‘’Dat is voor ons natuurlijk geweldig. Een bezoek aan de voorstelling leent zich perfect voor een combinatie met winkelen op de Bazaar. Zowel ons complex als het circus zijn helemaal in kerstsfeer gedecoreerd. Bezoekers kunnen er echt een dagje uit van maken.” 

De reclamecampagne wordt zowel nationaal als regionaal en zeer intensief. Leegwater: ,,We zetten Beverwijk daar op een zeer positieve manier mee op de kaart. Het Great Christmas Circus is een waardevolle aanvulling op de evenementenkalender.” Kaarten via www.greatchristmascircus.nl.

Afbeelding