Voordracht nieuwe burgemeester Heemskerk op 13 oktober

Algemeen
Wie volgt burgemeester Heldoorn op?
Wie volgt burgemeester Heldoorn op? (Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK - De voorzitter van de vertrouwenscommissie, Emmy Lamers, maakt op 13 oktober 2022 bekend wie de gemeenteraad van Heemskerk voordraagt als nieuwe burgemeester. In een besloten vergadering maakt de raad zijn keuze, daarna volgt de bekendmaking in de openbare raadsvergadering. Deze start rond 21.30 uur.

In totaal solliciteerden 19 kandidaten voor de functie burgemeester van Heemskerk. De vertrouwenscommissie, bestaande uit een delegatie van de gemeenteraad, is in gesprek gegaan met een aantal van deze kandidaten. Na deze gesprekken heeft de commissie een selectie gemaakt, waaruit de voordracht voortkomt. De gemeenteraad besluit over de definitieve voordracht.

Vergadering bijwonen

De besloten raadsvergadering vindt plaats om 20.00 uur. Hier kunt u niet bij zijn. Hierna volgt een pauze. Rond 21.30 uur wordt de openbare raadsvergadering geopend. Deze is te volgen in de Raadzaal van het gemeentehuis of via de livestream op gemeenteraad.heemskerk.nl.

Proces na de vergadering

De aanbeveling van de burgemeester wordt aangeboden aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Naar verwachting wordt de nieuwe burgemeester beëdigd door de commissaris van de Koning op 15 december 2022.