Hier kun je schaatsen (op écht ijs!) in de regio Heemskerk 2022

Algemeen
Cees Poncin (links) van de Stichting Schaatsbaan en Floris Vogel van ICE-World.
Cees Poncin (links) van de Stichting Schaatsbaan en Floris Vogel van ICE-World. (Foto: Co Backer)

BEVERWIJK/HEEMSKERK - Vrijdag 2 december 2022 om 16.00 uur kan men volop schaatsen op het Stationsplein in Beverwijk. Ja, schaatsen op écht ijs, dat kan op de Schaatsbaan. De overdekte schaatsbaan is voor iedereen toegankelijk: van jong tot oud, van Beverwijk tot Heemskerk en van West tot Oost. 

door Co Backer

Eén van de organisatoren is Cees Poncin. Hij vertelt: “Verleden jaar zijn we maar twee weken open geweest en moesten stoppen vanwege de corona. We hebben nog even getwijfeld of we dit jaar de schaatsbaan zouden neerzetten en risico wilden lopen, mede gelet op de hoge kosten aan energie.’’

Strenge normen

‘’Ook de strenge normen die het milieu eist was een overweging waard. Wij werkten altijd met dieselgeneratoren en dat mocht niet meer. Nu wordt het ijs energie zuinig gemaakt en wij hebben toen de knoop doorgehakt. Met de hele groep zijn wij met volle enthousiasme begonnen aan deze “ schaatsklus.’’

Instructeurs ‘Kees Jongert’ geven tips

De Stichting Schaatsbaan staat los van Brafoer. Zij pachten namelijk alleen de horeca van de Stichting met ‘Koek en Zopie’. Zij verzorgen o.a. een Winter Wonderland tent waar je je kan warmen als je het koud krijgt; een schaatscafé met diverse lekkernijen en voor het bedrijfsleven is er de mogelijkheid om hier bijvoorbeeld een receptie te geven. Er zal een klaverjasdrive gehouden worden op 12 december 2022. De opbrengst gaat naar de Stichting Kind en Brandwond Beverwijk. Zij helpen kinderen met brandwonden om te gaan met hun littekens.

Tekst gaat door onder de foto

schaatsen in beverwijk heemskerk 2022 natuurijs ijsbaan
Waar kun je schaatsen in Beverwijk? Op het Stationsplein! - Pixabay

‘Schaatsen is leuk, leerzaam en gezond’

Er kan vanaf 5 december geschaatst worden want dan is de ijsbaan ’s morgens gereserveerd voor leerlingen van de basisscholen. Zij kunnen gebruik maken van de mogelijkheid om met de hele klas te komen schaatsen. De schaatsinstructeurs van ijsclub Kees Jongert geven tips om de fijne kneepjes van het schaatsen onder de knie te krijgen. Na afloop is er voor iedereen chocomel, aangeboden door Beverwijk Brafoer. Tijdens de officieel opening zal aan de voorzitter van de voedselbank, mevrouw Marjolein Zandbergen, vrijkaarten worden aangeboden door de wethouder van Beverwijk voor die kinderen die niet zo bedeeld zijn.

“Deze schaatsbaan maakt deel uit van een landelijk initiatief. Het is IJSTIJD! en onze ijsbaan - met écht ijs - maakt hier ook dit jaar deel van uit. IJSTIJD! is een landelijk initiatief van de KNSB (Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond) en partners. Dus ik raad iedereen aan om snel naar onze heerlijke ijsbaan te komen met je gezin, klasgenoten, vriendjes en vriendinnetjes van jong tot oud, van Beverwijk tot Heemskerk en van West tot Oost. Schaatsen is namelijk leuk, leerzaam en gezond”, aldus Poncin. 

Schaatsen in Heemskerk/Beverwijk: openingstijden

Van 2 dec. tot 8 jan. (einddatum onder voorbehoud). Vrij 2 dec. open vanaf 16 uur; Doordeweeks open vanaf 13 -22 uur; Za en zon vanaf 10- 23 uur; Kerstdagen 13- 23 uur; 31 dec. vanaf 10-17uur; 1 jan. 2023 vanaf 10-23 uur.   Kosten en voorwaarden: € 4,50 voor 120 minuten;   dragen van handschoenen verplicht, zelf verzorgen; baan uitsluitend betreden met kunstschaatsen: schaatsen zijn aanwezig en inbegrepen in de prijs; mag eigen schaatsen meenemen.   Let op: baankosten blijven gelijk voor 120 minuten, ongeacht eigen schaatsen of die van de baan; volg aanwijzingen van de ijsmeesters.


De nog lege schaatshal.