Gemeente Heemskerk betaalt mee aan gezonde groepsactiviteiten

Algemeen
De meeste mensen weten wel wat een gezonde leefstijl is, het ook dóen is vaak weer iets anders.
De meeste mensen weten wel wat een gezonde leefstijl is, het ook dóen is vaak weer iets anders. (Foto: Archief)

HEEMSKERK – Heemskerkers die samen met hun buren, kennissen, collega’s of vrienden een gezonde activiteit willen doen, kunnen hun activiteit aanmelden bij de gemeente. Onder het motto ‘Samen Gezond’ betaalt de gemeente mee aan gezonde activiteiten én helpt met advies!

Een klimdag organiseren voor een aantal ouders en kinderen van school? Met de buren deelnemen aan een cursus ‘Gezond en gevarieerd koken’? Met collega’s stoppen met roken met een stoppen-met-roken coach? Een dansworkshop doen met een groep vrienden? De gemeente Heemskerk betaalt mee aan gezonde groepsactiviteiten én helpt met advies!

Gezonde leefstijl

De meeste mensen weten wel wat een gezonde leefstijl is, het ook dóen is vaak weer iets anders. Samen met anderen is het leuker en makkelijker. Dan kun je elkaar aanmoedigen, helpen en uitdagen. Daarom heeft de regering alle gemeenten een geldbedrag gegeven voor inwoners die samen met andere inwoners gezonde groepsactiviteiten gaan doen, die helpen voor een fit leven.

Aanvragen vergoeding

Het aanvragen van een vergoeding voor de kosten van gezonde groepsactiviteiten kan worden gedaan via www.heemskerk.nl/samengezond. Een aanvraag doen kan tot 15 december 2022.