Afscheid burgemeester Sicko Heldoorn: ‘Heemskerk heeft een hechte gemeenschap’

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK - Na anderhalf jaar waarnemend burgemeester van de gemeente Heemskerk te zijn geweest, neemt Sicko Heldoorn op 9 december afscheid. “De volksfeesten van Heemskerk zijn het absolute hoogtepunt: één grote reünie.”

Na zijn installatie als burgemeester in juni 2021 woonde Sicko Heldoorn ruim een maand op zijn zeilschip in een jachthaven in Uitgeest. Daarna verhuisde hij naar het centrum van Heemskerk. “Mijn appartement is op loopafstand van het gemeentehuis. Dat is mooi, want dan kan ik onderweg altijd even een praatje maken. En ik geniet van het lopen door het centrum, met alle horeca, de markt en de vele winkels. Het gezellige centrum valt bezoekers van ons dorp gelijk op.”

Volksfeesten

Behalve de gezelligheid en de mooie omgeving van Heemskerk met de kastelen, duinen en het strand, noemt Sicko Heldoorn de betrokkenheid. “Heemskerkers voelen zich sterk verbonden met de gemeenschap. De volksfeesten zijn het absolute hoogtepunt. Daar komen mensen van heinde en verre voor terug. Eén grote reünie, heel uniek.” Het viel alle betrokkenen dan ook zwaar dat in 2021 vanwege de coronaregels dit evenement in de eerste week van september niet door kon gaan. Sicko Heldoorn: “De Kermis ging nog wel door in beperkte vorm. Helaas konden de harddraverij, de wielerronde en de horeca-evenementen niet doorgaan. Ik merkte dat de mensen dat ontzettend misten.”

60-jarige huwelijksparen 

Na de raadsverkiezingen in maart werd 2 juni 2022 een nieuw college geïnstalleerd. Sicko Heldoorn vond het erg leuk om nog één keer met zo’n leuk, enthousiast team van start te kunnen gaan. “Inwoners van Heemskerk mogen blij zijn met hun gemeenteraad en dit college.” Vanaf afgelopen lente kon Sicko Heldoorn ook zijn rol als ‘burgervader’ weer oppakken. “Ruim dertig 50- en 60-jarige huwelijksparen en 100-jarigen heb ik kunnen bezoeken. Dat is gewoon ontzettend leuk!” 

Vanaf juli 2023 is Sicko Heldoorn pensioengerechtigd. Hij wil nog wel bestuurlijk advies-, bemiddelings- en begeleidingswerk doen. Maar eerst gaat hij een paar maanden met zijn vrouw op zeilvakantie naar IJsland. 

Op vrijdag 9 december neemt Sicko Heldoorn afscheid van de gemeente Heemskerk tijdens een bijzondere raadsvergadering en receptie van 16.00 – 19.00 uur in het gemeentehuis.