In Memoriam oud-wethouder Leo van IJsseldijk

Algemeen
Oud-wethouder Leo van IJsseldijk.
Oud-wethouder Leo van IJsseldijk. (Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK - Leo van IJsseldijk (1941) is vorige week overleden. Hij was van 1978 tot 2002 gemeenteraadslid in Heemskerk namens het CDA en de laatste 12 jaar daarvan was hij ook wethouder van onze gemeente. Als raadslid en wethouder is hij voor vele Heemskerkers van betekenis geweest. 

Leo van IJsseldijk heeft - zoals hij dat zelf zei - ‘Heemskerk een stuk mooier in de IJmond’ gemaakt. Hij is altijd op een goede, maar wel op zijn eigen wijze, voor de Heemskerkse belangen gaan staan. Je moest een heel erg goed verhaal hebben om Leo van IJsseldijk op een ander spoor te krijgen, maar als dit lukte, ging hij er ook helemaal voor. Heemskerk heeft veel aan hem te danken. Denk bijv. aan de fusie van een aantal woningbouwverenigingen tot Woonopmaat, of aan de realisatie van het bedrijventerrein De Trompet. Bij vele gemeentelijke besluiten in de jaren ’90 en het begin van deze eeuw, was Leo van IJsseldijk een stevig drijvende kracht, uiteraard samen met het college van B&W en de gemeenteraad, waar hij een belangrijk rol in had.

Ook was Leo van IJsseldijk, als volksvertegenwoordiger voor het CDA, actief in de regio. Bij vele bijeenkomsten verbond hij mensen aan elkaar om samen tot betere resultaten te komen. Niet opvallend, maar juist daardoor enorm stimulerend en faciliterend. Leo van IJsseldijk stond in 2015 ook genomineerd als IJmonder-van-het-Jaar met de Heemskerkse Stichting Vrijwilligersvervoer IJmond. Zijn reactie op die nominatie was kenmerkend voor hem: “Ik ben de secretaris; dat is maar een bestuursfunctie en ik zet me al mijn hele leven in. Ikzelf heb juist veel waardering voor de chauffeurs, die niet alleen rijden maar de cliënten ook moeten begeleiden.’’

Moge hij rusten in vrede.

Bestuur en fractie van CDA-Heemskerk