Help Jason naar finale Big Brother!

Algemeen
Jason Glas uit Beverwijk.
Jason Glas uit Beverwijk. (Foto: Aangeleverd)

BEVERWIJK - De Beverwijker Jason Glas (20) zit nog steeds in het reality-tv programma Big Brother. Sinds begin januari verblijven ze afgezonderd in het BB-huis op een parkeerplaats in de buurt van de Johan Cruijff Arena in Amsterdam. Maar het einde nadert, de finale is op zaterdag 1 april. Ze zijn gestart met 16 personen en op dit moment zitten er nog slechts 7 personen in het huis, 3 Nederlanders en 4 Belgen. Elke week worden er 3 deelnemers genomineerd waarvan er dan 1 op zaterdag het huis moet verlaten. De hoofdprijs voor de winnaar is een grote geldprijs, die nu op 65.000 euro staat, al kan dat in de komende weken nog veranderen.

door Siem Weterings

Vader Jeff Glas: “In 4 eerdere nominatierondes bleek Jason de populairste te zijn en mocht hij als eerste blijven. Normaal gesproken moet Jason het wel redden, maar je weet niet wie de andere 2 tegenstanders zijn. Jason is populair onder de televisiekijkers. Hij heeft ook heel veel support uit België. Jason is op televisie precies zoals hij in het echte leven is: eerlijk, hij roddelt niet en doet zijn eigen ding. Dat kunnen ze in België wel waarderen.’’

De tegenwoordige Big Brother versie is wel heel anders dan de eerste met Bart, Sabine en Ruud toen half Nederland voor de buis zat. Het was vriendelijk en gemoedelijk toen. Nu strijden de deelnemers om de macht en vormen groepjes om anderen te nomineren. Uiteindelijk beslist de tv-kijker wie er uitgaat en wie in ieder geval nog een week mag blijven. De bewoner met het minst aantal stemmen moet zaterdagavond tijdens een live uitzending het huis verlaten. Dat is vanaf 20 uur te zien op RTL5.

Jason is redelijk populair in Nederland en ook in België heeft hij veel fans. Hij is minder geliefd onder de andere deelnemers want hij is dus al 4 keer genomineerd. Zijn ze bang voor hem in de finale? Gaat hij de halen? De populariteit van degenen die nog nooit genomineerd zijn, is moeilijk te peilen. Jason heeft in ieder geval tot nu toe elke nominatie overleefd. Wil je de IJmonder in de finale zien?

Stemmen kan vanaf elke vrijdag tot zaterdagavond 18.00 uur via www.rtlxl.nl/big-brother-voting
Zaterdag 1 april kan Jason in ieder geval weer in zijn eigen bed slapen in de Broekpolder.