Passieconcert van Johann Sebastian Bach in de Dorpskerk

Algemeen
Dorpskerk in Heemskerk.
Dorpskerk in Heemskerk. (Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK - Op zondag 2 april 2023 zal in de Dorpskerk , Kerkplein 1 te Heemskerk een Passieconcert worden gegeven , waarbij onder meer delen( koralen, slotkoor , aria´s ) uit de Matthäus-Passion van Johann Sebastian Bach (1685-1750 )ten gehore zullen worden gebracht. De aanvang is 14.30 uur. Kerk is open om 14.00 uur.

 Op zondagmiddag 2 april 2023

Meewerkenden zijn de vocale solisten Jenneken Oomen , sopraan, Mariette van Berkum, alt , het Vocaal Ensemble Musica Sacra ,Daniel Strang 1e viool, Cengiz Cursis 2e viool,Loeki Poncin altviool en de celliste Odette Oostwouder.Verder de fluitiste Marion Blonk en de hoboïst Jan de Laat. Het geheel staat onder leiding van Anja van der Ploeg, die tevens het orgel bespeelt en de continuopartij voor haar rekening neemt.

De inleiding en de voordracht van de gedichten ter afwisseling van de muziek zullen oa worden verzorgd door Ds.Niels Gillebaard, predikant van de Protestanse Gemeente te Heemskerk.

Voor mensen die de Matthäus-Passion te lang vinden is deze avond een goed alternatief. Deze middag die in het teken zal staan van Passiemuziek kan gezien worden als een mooie opmaat voor de Stille Week. De Toegang van het Passieconcert is 15 euro. Het liefst met gepast contant geld. Reserveren kan via anjavanderploeg@12move.nl of via 06 17409516, Ook op de dag van het concert.