Word geen slachtoffer van digitale criminaliteit!

Algemeen
Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek om hiervan gebruik te maken. Iedereen is van harte welkom en de hulp is gratis.
Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek om hiervan gebruik te maken. Iedereen is van harte welkom en de hulp is gratis. (Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK - Digitale criminaliteit vindt nu vaker online plaats dan voor de corona-uitbraak. Vorig jaar registreerde de politie bijna drie keer zoveel gevallen van internetcriminaliteit als in 2019. Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Zorg ervoor dat dit jou niet overkomt.

In de gratis folder ‘Hoe veilig ben jij op internet?’ staan veel tips over veilig internetten. Zoals de tip om de link eerst te checken voordat je erop klikt. Zo weet je zeker dat je op een betrouwbare website komt. Ga naar het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in de Bibliotheek en vraag daar naar de gratis folder. Dat kan iedere werkdag tussen 13.00 en 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur.

Het Informatiepunt Digitale Overheid is er voor iedereen. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek om hiervan gebruik te maken. Iedereen is van harte welkom en de hulp is gratis.

Daarnaast kun je elke woensdag van 11.00 tot 13.00 uur gratis terecht bij het gratis IDO-spreekuur op het Serviceplein in Heemskerk. Kun je wel wat hulp gebruiken? Of ken je iemand die hulp nodig heeft bij het digitaal regelen van zaken op websites van de overheid? Bij het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in de Bibliotheek kun je terecht met vragen over DigiD, belasting en toeslagen, zorg, werk of uitkering, rijbewijs, AOW-aanvragen, verkeersboetes betalen en inburgering.

‘’Je bent van harte welkom en we helpen je graag’’, aldus het Serviceplein in Heemskerk.