Gerard Hommersen wint fotowedstrijd ‘Kunst in Heemskerk’

Algemeen
De winnende foto van Gerard Hommersen.
De winnende foto van Gerard Hommersen. (Foto: Gerard Hommersen).

HEEMSKERK - InHeemskerk en Heemskerk Zee van Tijd organiseren sinds juni vorig jaar de maandelijkse fotowedstrijd ‘Heemskerk door mijn Lens’. In februari was het thema ‘Kunst in Heemskerk’ en er zijn tientallen prachtige foto’s binnengekomen. De jury, bestaande uit Maarten Van der Zwet Slotenmaker van Photobrandstore en de fotograaf Willem Visser, maakte afgelopen zaterdag samen met Gijs Keesman van InHeemskerk bij Goed voor Elkaar de winnaars bekend.

De eerste prijs (een Ezelpas t.w.v. 100 euro te besteden bij winkeliers in Heemskerk) is gewonnen door Gerard Hommersen. Zijn foto is een kunstwerk op zichzelf. Het lijkt wel een zwaar aangezette houtskool tekening/prent. De fotograaf heeft gebruik gemaakt van een dubbele belichting waarbij hij het beeld ‘De Verbazing’ in de kasteeltuin van Assumburg heeft gefotografeerd gecombineerd met een foto van het water rondom het kasteel.

De tweede prijs is gewonnen door Jamila Melgers. Bij deze foto word je letterlijk het beeld ingezogen. Tijdens het maken van deze foto heeft de fotograaf in-of uitgezoomd op het kunstwerk waardoor je dit effect krijgt. Alle lijnen nemen je blik mee naar het centrum van de foto. De keuze om voor zwart wit te gaan doet deze foto erg goed.

De derde prijs is gewonnen door Nanda Korver. Deze foto heeft een prachtig perspectief. Door het lage standpunt te kiezen ‘voel’ je de hoogte van het kunstwerk. Een fraaie compositie met een diagonaal én goed gebruik gemaakt van de negatieve ruimte. Het kunstwerk komt zo perfect tot zijn recht.

Een jaar lang is er elke maand een fotowedstrijd. Na een jaar zullen alle winnende foto’s tentoongesteld worden in het bezoekerscentrum bij Kasteel Assumburg. Voor de maand maart is het fotothema ‘Wildlife’. Op 1 april wordt het thema voor die maand april bekend gemaakt. Foto’s kunnen worden ingestuurd naar social@inheemskerk.nl

Meer informatie over de fotowedstrijd is te vinden op de website: https://www.inheemskerk.nl/fotowedstrijd/