Dier van de week: Larry

Column
Larry.
Larry. (Foto: aangeleverd)

REGIO - Maak kennis met Larry, een gecastreerde kater van ongeveer 2 jaar oud. Nadat hij als vondeling bij het Kerbert Dierentehuis terecht gekomen is, is hij nu op zoek naar een warme mand bij een lief baasje. 

Na maanden buiten te hebben geholpen en als ongeholpen kater flink met andere katten te hebben gevochten, werd Larry opgevangen door het Kerbert Dierentehuis. Hier werd duidelijk dat Larry FIV heeft, een virus wat besmettelijk kan zijn voor andere katten. 

Op dit moment heeft Larry nog geen vertrouwen in mensen. De verzorgers geven hem alle tijd om te leren dat mensen hem niets aandoen. Een druk gezin met kinderen is niet geschikt voor Larry, hij zoekt daarom een rustig huisje bij mensen die hem alle tijd en kansen willen geven die hij nodig heeft. 

Ook een huis zonder andere katten is gewenst in verband met zijn FIV-besmetting. Larry heeft er overigens geen last van en hij kan er oud mee worden. Hij mag alleen niet onbeheerd naar buiten. Een compleet afgezet balkon zou daarom een goede uitkomst voor hem bieden, zodat hij wel fijn een frisse neus kan halen.

Wil jij Larry een fijn thuis bieden? Stuur dan een mail met uitgebreide informatie over je gezinssamenstelling, woonsituatie en eerdere ervaring met katten naar kerbert@dierenbescherming.nl