Column wethouder Aad Schoorl: ‘Team Sportservice’

Column
Aad Schoorl.
Aad Schoorl. (Foto: Ronald Goedheer)

Het is niet voor het eerst dat ik op deze plek iets zeg over bewegen en sporten. En dat is helemaal niet erg, want bij zo’n belangrijk onderwerp als bewegen zit de kracht in de herhaling. Deze keer wil ik graag Team Sportservice Kennemerland in het zonnetje zetten. Want deze club is super belangrijk voor Heemskerk. 

Ik ga met u een lijstje af waar de bevlogen medewerkers zich allemaal voor inzetten. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Team Sportservice regelt de Sport- en Cultuurpas en laat kinderen kennismaken met sporten. Watergymlessen, opfrislessen en een zwemdiploma A halen voor kinderen uit groep 3 en 4. Ze geven clinics en organiseren toernooien en sportactiviteiten in alle schoolvakanties, zodat kinderen met allerlei verschillende sporten kennis kunnen maken en lekker kunnen bewegen in hun vrije tijd.

Team Sportservice stimuleert ook sport en bewegen op en rondom school. Het is zo belangrijk dat kinderen achter de telefoon, iPad en laptops vandaan komen en gaan bewegen. Je hoort wel eens dat zitten het nieuwe roken is. Als we kinderen van jong af aan op een leuke manier kunnen laten bewegen en sporten, scheelt dat een hoop zorg als deze generaties ouder worden. Over ouder worden gesproken... Team Sportservice zet zich ook in voor senioren, zodat zij fit en zo lang mogelijk vitaal kunnen blijven. De medewerkers zijn ook actief in de buurt, om mensen te motiveren om te sporten. Daarnaast houden zij zich bezig met aangepast sporten voor mensen met een beperking. Tel dan ook nog de ondersteuning die deze club biedt aan verenigingen erbij op en je hebt een prachtig pakket aan activiteiten. Als klap op de vuurpijl: Team Sportservice organiseert elk jaar de huldiging van de sportkampioenen! Komt u ook in beweging?