Bijeenkomst in Limmen over plannen voor Landgoed Marquette

Cultuur
Volgens de plannenmakers krijgt dit gebied rondom kasteel Marquette een andere invulling.
Volgens de plannenmakers krijgt dit gebied rondom kasteel Marquette een andere invulling. (Foto: Ernst Mooij)

HEEMSKERK/LIMMEN – Kasteel Marquette in Heemskerk is een juweel, maar het omringende vijftig voetbalvelden grote landgoed zou ‘meer cachet’ gegeven kunnen worden. De PWN, beheerder van het gebied, heeft landschapsarchitect Anja Gunée en Lucia Albers, deskundige op het gebied van historische parken, gevraagd om een plan te maken voor het landgoed Marquette. 

Uitgangspunten zijn versterking van de nog aanwezige cultuurhistorische structuren en respect voor de bestaande natuurwaarden. Als het aan landschapsarchitect Wijnand Bouw ligt, wordt het open gebied tussen het landgoed en de Oosterweg ook aangepakt en krijgt dat een meer natuurlijke invulling met een kronkelende beek en een bloemrijk grasland.

Dario Duijves, boswachter bij de PWN, houdt donderdag 4 november een voordracht over de plannen met Landgoed Marquette op een bijeenkomst van de Stichting Alkmaardermeeromgeving. In Cultureel Centrum Vredeburg, Dusseldorperweg 64 in Limmen. 

De bijeenkomst begint om 20.00 uur en de toegang is gratis. In verband met het beperkte aantal plaatsen is aanmelding noodzakelijk, stuur een mail.