video

Patricia Goduto brengt EP ‘De Verandering’ uit

Cultuur
Patricia Goduto.
Patricia Goduto. (Foto: aangeleverd)

HEEMSKERK - Om haar autobiografische muziektheatershow Code Rood kracht bij te zetten brengt de Heemskerkse Patricia Goduto op 17 februari haar EP ‘De Verandering’ uit op alle streamingsdiensten. De EP bevat een selectie van authentieke nummers uit haar show.

De EP is een verzameling van zowel eigen werk als covers in geheel eigen stijl. Elk nummer vertolkt wat Patricia de afgelopen twintig jaar doorleefd heeft. Van angst tot liefde en de waanzin ertussenin. De waanzin die zij heeft ervaren toen zij psychisch ernstig ziek werd verklaard, en langdurig gesloten werd opgenomen. De Verandering vertolkt de indrukwekkende reis die Patricia heeft afgelegd vanaf het ziek zijn tot haar terugkeer naar het theater.

‘De vraag is niet hoe iets heet, de vraag is wat je ermee doet’

Patricia was de liefde voor haarzelf, alles en iedereen verloren. Zij was de liefde zodanig kwijt dat zij er ziek van werd. Totdat zij erachter kwam dat de liefde dichterbij was dan ooit; namelijk in haarzelf.

Het nummer ‘de Koffer’ is bijna een letterlijke vertaling van hoe het haar verging. De reis op zoek naar de liefde terwijl zij de liefde al die tijd bij zich droeg. Het symbool voor die liefde is de koffer.

Meer info: www.patriciagoduto.nl